BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  POLİTİKA

MGK'dan ABD'ye YPG tepkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yaklaşık 8 saat sürdü. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 8 saat sürdü. Toplantıda, Suriye'deki DEAŞ'a karşı yürütülen mücadele ve Astana'daki barış görüşmeleri ele alınırken ABD'nin PYD'ye verdiği desteğe tepki gösterildi.

Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) 2017 yılındaki ilk toplantısı 8 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki MGK sonrası yazılı açıklama yapıldı. Suriye'de kalıcı barışın sağlanması için Türkiye'nin üzerine düşeni yerine getirdiği belirtilerek şöyle denildi:

"Kıbrıs meselesine çözüm bulunması için Cenevre'de yapılan görüşmeler kapsamlı şekilde ele alınmış, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerinin korunması hususunda atılacak adımlar değerlendirilmiştir."

"Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu asimetrik saldırılara karşı, yurt içinde ve yurt dışında gereken her türlü tedbirin alınması konusundaki kararlılığımız teyit edilmiştir."

"Terör örgütlerinin muhatap olarak kabul edilip, bu örgütlere çeşitli usullerle silah yardımında bulunulmasının, terörün güçlenmesine ve yayılmasına zemin hazırladığı belirtilmiştir."