BIST 10.056
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.425,27
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MGK'da başka Diyarbakır'da başka!

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü böyle eleştirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır gezisi MHP kurmaylarının gündeminde. Gül'ün Diyarbakır görüntüleri ve verdiği mesajları MHP yöneticilerinin hoşuna gitmedi. Gül'ü ikili olmakla suçlayan Vural, Diyarbakır'da iki dilli tabelaların indirilmesini talep etmediği için Gül'ü eleştirdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da ''Belediyeler de kamu kurumu olduğuna göre sayın Cumhurbaşkanı'nın her şeyden önce oraya giderken iki dilli tabelaların indirilmesini talep etmesi olumlu bir mesaj olacaktı'' dedi. Vural, şunları söyledi:

GÜL'E MGK'DA ATTIĞI İMZAYI HATIRLATTI

''Önemli olan sözde değil özde sahip çıkmaktır. Dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanı aynı zamanda MGK'nın da tek dile yönelik beyanlarının altına imza atarken kendisini temsil eden valilerin Kürtçe davetiyeler bastırdığının herhalde farkında değil. Dolayısıyla anlaşılan o ki maalesef bu konuda devlet katında kararlı bir tavır ortaya konulamadığını gösteriyor. Bu tavırları orada dile getirmek ve bunu temin etmek Türkiye'nin birlik, bütünlük ve kardeşliği açısından önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu eksende bir tavır oluşturması daha faydalı olacaktı.''