BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  GÜNCEL

MGK kararı ne son dakika haberi tam metin

MGK kararı ne son dakika açıklaması için gözler Ankara'da. MGK kararı son dakika haberleri ve siyasi gelişmeleri gün boyu internethaber.com'da.

Abone ol

Milli Güvenlik Kurulu-MGK kararı merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MGK kararını bugün son dakika açıklamasıyla ilan edecek. Herkes MGK kararı ne, sıkıyönetim mi geliyor, OHAL mi ilan edilecek sorularının yanıtlarını merak ediyor. Son dakika haberiyle Türkiye'ye ilan edilecek olan MGK toplantısı sona erdi. 20 Temmuz 2016 tarihli MGK toplantısı 4 saat 40 dakika sürdü.

BAKANLAR KURULU TOPLANAMADI

Külliye'deki MGK toplantısı sonrası bir diğer kritik gündem ise Bakanlar Kurulu. Beştepe'de yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısının saati ise 15.00'de başlaması planlanıyordu. Ancak MGK'nın uzaması nedeniyle Bakanlar Kurulu henüz toplanamadı. 

Toplantılarda darbe girişimi sonrası atılacak adımların netleştirilmesi bekleniyor. Darbe girişimine yönelik soruturmaların tek merkezden yürütülüp hızla sonuçlanmasını sağlayacak düzenlemeler yapılabileceği belirtiliyor.

Ayrıca paralel yapı ve darbe girişimiyle bağlantısı belirlenen kamu personelinin devlete geri dönmesine engelleyecek yasal düzenleme hazırlığı olduğu da konuşuluyor.

Personel rejimi ve yasasında değişiklik yapılması da planlar arasında.

İLK SİNYALİ ERDOĞAN VERMİŞTİ

Erdoğan, Pazartesi gecesi İstanbul, Kısıklı'daki konutunun yakınlarında düzenlediği mitingde "Bir süreci inşallah farklı bir şekilde başlatacağız… Zamanla yarışıyoruz. Süratle karar alıp süratle neticeye varmamız gerek... İnlerine gireceğiz diye bir sözüm var ya şimdi toptan inlerine gireceğiz" demişti.

MGK KARARI NE SIKIYÖNETİM Mİ İLAN EDİLİYOR?

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise açıklanacak kararla ilgili "Sıkı yönetim değil, öyle İstiklal Mahkemesi falan da değil" diye konuştu.

Canikli açıklanacak kararla 'istikrarsızlık kaynağını besleyen yapının daha etkili biçimde temizleneceğini' ifade etti ve "Tamamen anayasal, yasal yetkilerin kullanılacağı bir durum ortaya çıkacak" dedi.

Dün partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım ise açıklanacak kararla ilgili olarak "Artık kaybedecek zamanımız yok. Neyin nasıl yapılması gerektiğini biliyoruz. Bu olağanüstü şartlardan kurtulmanın yolunun ne olduğunu biliyoruz" dedi. Yıldırım beklenen kararla ilgili sözlerini "Yarını bekleyelim. Çok güzel kararları vatandaşımızla paylaşacağız" dedi.

MGK KARAR METNİ HAZIRLANIYOR

CNN Türk canlı yayınına katılan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, büyük bir merakla beklenen bugünkü olası gelişmeleri şöyle özetledi:

-Bugün çok önemli bir toplantı. Edindiğimiz bilgiler çok kısıtlı. Hukuki bir metin hazırlanıyor. Kamuda tasfiye edilecek FETÖ mensuplarının açacakları davalarla kamuya dönmelerinin önleyen bir metin hazırlanıyor.
 
-Bürokraside on binlerce ismin devletten ihraç edilmesi ve geri dönüşlerinin önünün kapatılması hedefleniyor.

MEMUR YASASI VE TAZMİNATLAR
 
-Bunlardan bir tanesi memur yasası. Tazminatlarını verip memuriyetten çıkarma gibi alternatifler üzerinde konuşuluyor.
 
-Olağanüstü durumlarda devletin nasıl çalışacağını anlatan maddeler var. Olağanüstü durumdan geçiyor Türkiye. Bu mücadelenin tam yapılaması için olağanüstü adımlar gerekiyor. Olağanüstü Hal değil bahsettiğim. Olağanüstü bazı yasalarla bu durumla mücadele etmesi konuşuluyor.
 
Belki belki kanun hükmünde kararnameler devreye girebilir.
 
Memur yasası, dönüşlerinin engellenmesi... Belki gözaltı sürelerinde, cezalarda artırım olabilir. Yaşanılan anormal şey bir kez daha tekrar etmemek üzere sonlandırılmalı."

ALINAN KARAR PİYASA DOSTU OLACAK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bugün açıklanacak kararların piyasa dostu olacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter üzerinden bugün açıklanacak kararlarla ilgili olarak açıklama yaptı.

Şimşek, “Alınacak kararlar piyasa dostu olacak.  Yapısal reformlar önceliklendirilecek. Hedef kalıcı bir şekilde ihanet şebekesinin çökertilmesidir” dedi.

Şimşek, “Bugün alınacak kararlar ne olursa olsun ekonomide tahribat olmaması hususu dikkate alınacak, ekonomi önceliklendirilecek” diye devam etti.