BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.468,49
HABER /  GÜNCEL

Mezar taşı bile olmadı

Fakir bir ailenin çocuğuydu. Ailesine o bakıyordu. Ulus'ta ölen Tuba Yami'nin dramı öldükten sonra da sürdü.

Abone ol

Ulus'taki patlamada ölen Tuba Yami ailesi parasızlıktan yeni bir mezar yeri ayarlayamayınca yıllar önce ölen üvey halası Emine Sağlık'ın mezarına gömüldü.

Ankara'nın Ulus semti Anafartalar Çarşı'sı önünde meydana gelen intihar eyleminde ölen 6 vatandaşın dramları öldükten sonra da bitmedi. Patlamada ölen Tuba Yami, kardeşleri Mehtap, Yıldız, Mustafa ve annesi Firdevs ile Altındağ'ın en fakir bölgelerinden olan Babür Mahallesi'nde küçük bir evde yaşıyordu.

Tuba'nın annesi ile babası geçimsizlikten dolayı boşanmışlardı. Baba Orhan Yami, evden ayrıldıktan sonra bütün yük omuzlarında kalan Tuba evi geçindirmeye çalışıyordu. Tuba'ya annesi Aysel ile kardeşi Yıldız da evlere temizliğe giderek yardımcı oluyordu.

TERÖR ARAMIZDAN ALDI

Tuba bu kadar zor şartlarda yaşarken 22 Mayıs'ta intihar eylemcisinin terör saldırısında hayatını kaybetti. Ailesi Tuba'nın cenazesini, evlerine yakın olan Asri Mezarlığı'nda parasızlıktan dolayı mezar yeri bulamayınca 1964 yılında ölen üvey halası Emine Sağlık'ın mezarına defnettiler. 78 yaşındaki Tuba'nın dedesi Mustafa Yami, torunu Tuba'nın her şeyleri olduğunu söyledi. Aileye Tuba'nın baktığını ifade eden Mustafa Dede, teröre lanet okudu. Ailenin çok zor günler geçirdiğini belirten Mustafa Dede, “Kulaklarım işitmiyor. Günlerdir kaymakamlığa gidip gelerek bir işitme cihazı almak istiyorum. Ama biz bu sorunlarla uğraşırken, torunumu lanet terör aramızdan aldı gitti” dedi.

AİLECE MEZAR TAŞI YAPIYORLARDI

Dede Mustafa ile baba Orhan Yami, Ankara Asri Mezarlığı'nda mermer mezarlar yapıyorlardı. Dede yaşlandığı için bu işi bırakırken Tuba'nın babası Orhan Yami de son dönemlerdeki rahatsızlıklarından dolayı artık bu işi pek yapamıyordu. Baba Orhan Yami'nin mermerci arkadaşları “Orhan bu olaydan dolayı çok kötü oldu. Artık bu işi yapmayacağını söylüyor. 'Çünkü her yaptığım mezar taşında gelinlik kızım aklıma gelecek' diyor” diye konuştular.

Behçet Güngör-Ali Eyvaz-/Yeni Şafak