BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
POLİTİKA

Mevlüt Çavuşoğlu " Yeni Zelanda'da 2 Türk yaralı"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB ile yapılan ortak toplantıda konuştu. Çavuşoğlu, gündeme bomba gibi düşen Yeni Zelanda'daki katliamda 2 Türk'ün de yaralandığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Komisyonunun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ile ortak basın toplantısı düzenledi.

4 yıl aradan sonra Brüksel'de düzenlenen toplantıda Çavuşoğlu Yeni Zelanda'daki katliama değindi.

"Yeni Zelanda'da iki vatandaşımızın yaralandığını öğrendik. Mustafa Boztaş ve Zekeriya Tuya. Hayati tehlikeleri yok." dedi.

AB Raporuna ilişkin:
Çavuşoğlu, AP'nin Türkiye'nin üyelik müzakerelerini askıya alan raporuna ve toplantıya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "

Her konuda hemfikir değiliz ancak çok verimli geçti. Türkiye AİHM üyesi, tüm kararlar götürülebilir, hukuk işliyor. Türkiye, göç yönetimi konusunda üzerine düşeni yerine getirmektedir.

Bugünkü toplantıda düşüncelerimizi samimi olarak paylaşma fırsatı bulduk. Bölgesel konularda AB ile görüşlerimizin örtüştüğünü söylemek isterim. AB'yi dünkü Suriye konferansı için kutlamak istiyorum. Ortaklık Konseyi toplantısında, Türkiye'nin müzakere sürecini ve mevcut durumu gözden geçirdik.

Sitene Ekle