BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Askeri birliği şehir içinde tutmanın bir anlamı kalmadı"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'de düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Şanlıurfa'da insanlık tarihinin en eski izleri bulundu. 2019'u Göbeklitepe yılı ilan ettik. Göbeklitepe Gaziantep'in de turizmine ve ekonomisine katkı bulunacak bir projedir.

Gaziantep bugüne kadar hep yanımızda oldu. Ama bu kez Antep'ten delikanlılığına yakışır bir rekor bekliyorum. Son 17 yılda Gaziantep'e 35 katrilyon yatırım yaptık.  Birkaç yıl içinde 2 tane Gaziantep’te, bir tane Nizip’te olmak üzere toplamda 2 bin 250 kişi kapasiteli yeni yurt binaları açıyoruz. 

Bin 875 yataklı şehir hastanesi yapacağız

Bin 135 yataklı 20 hastaneden oluşan 83 tesis kazandırdık. Bir de bin 875 yataklı şehir hastanesi yapacağız. 25 Aralık Devlet Hastanemizi de 300 yataklı bir ek bina ile büyütüyoruz. Şehrimizin güney bölgesinde yeni bir yerleşim alanı kuruyoruz. İmar barışıyla 194 bin kardeşimizin sorununu çözdük. 

Millet bahçesi ve medeniyet şehri kuruluyor

Gaziantep'in içinde 10 milyon 700 bin metrekare büyüklüğünde askeri alan var. Buradaki askeri birliği şehir içinde tutmanın bir anlamını kalmadığını gördük. Dülükbaba Tabiat Parkı'na komşu bu alanı Antep'in hizmetine sunmaya karar verdik. 5 milyon metrekareden fazlasını gül bahçesi, ıhlamur bahçesi ve çınarlarıyla millet bahçasi yapacağız. Geri kalanına da Antep'in tarihine kültürüne uygun bir medeniyet şehri kuracağız. Evlerin her biri Antep evi şeklinde yapılacak."

Sitene Ekle