BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mevlanayı anma törenleri başlıyor

'Hz. Mevlana'nın 736'ncı Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri' yarın başlıyor.

Abone ol

Konya'da Mevlana'nın ölümünün 736'ncı yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 'Hz. Mevlana'nın 736'ncı Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri' yarın başlıyor. Anma programı 17 Aralık'ta düzenlenecek Şeb-i Arus törenleri ile sona erecek.

Konya Valiliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mevlana'yı anma törenleri, yarın 'Ney' eşliğinde yapılacak 'Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü' ile başlayacak. Alaeddin Tepesi'nden, Mevlana Müzesi'ne kadar olan yürüyüşün ardından Mevlana Müzesi'nde çocuk semazenler, sema gösterisi yapacak. Akşam da Mevlana Kültür Merkezi'nde Sema Ayini gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çıpan, 'Sevgi ve Hoşgörü' yürüyüşünün ilk kez bu yıl 'Ney' eşliğinde yapılacağını söyledi. Çıpan, "Ayrıca bu yıl ilk defa uluslararası düzeyde 'Şems-i Tebrizi' ile ilgili bir sempozyum gerçekleştirilecek. 10 gün sürecek anma programlarına yaklaşık 50 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. 11 akşam 4'ü gündüz olmak üzere 15 seans sema gösterisi icra edilmiş olacak. Türkçe, İngilizce ve Farsça hazırlanan afişler yurt içinde 81 ile dağıttık. Ayrıca yurt dışında da büyükelçiliklere ve kültür ateşeliklerine gönderdik. Domuz gribi nedeniyle de törenlerin yapılacağı alanları dezenfekte yaparak önlemler aldık."dedi.

Anma törenlerine Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Haris Sladzic, Bosna Hersek Dış İşleri Bakanı Sven Alkalaj, Sırbistan'dan iki bakan, Tacikistan Kültür Bakanı Mirzoşahruh Asrori, Japonya'nın Kyoto Şehri Belediye Başkanı Kadokawa Daisaku ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, muhalefet partisi liderleri ve İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın katılması bekleniyor.