BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.410,45
HABER /  GÜNCEL

Mevlana GOPta anıldı

Mevlana’yı anma etkinlikleri çerçevesinde dün akşam GOP Şehir Tiyatro Sahnesi’nde "Şeb-i Arus" anma töreni gerçekleştirildi.

Abone ol

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin ölümünün 733. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus gecesinde sahne Alan Münip Utandı, Klasik Türk Müziği’nin sevilen eserlerini seslendirdi. Gecede sahnelenen Mevlevi Ayini ve Sema Gösterisi konukları büyüledi.

Mevlana’yı anma etkinlikleri çerçevesinde dün akşam GOP Şehir Tiyatro Sahnesi’nde ‘’Şeb-i Arus’’ anma töreni gerçekleştirildi. Gecede Mevlevi ayini düzenlenirken, sema gösterisi sahnelendi. Gecede daha sonra sahne alan Türk Klasik Müziğinin ünlü ismi Münip Utandı seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle konukları adeta büyüledi.

Mevlana Celaleddin-i Rumi ‘nin ölüme gülerek gidişinin 733 yıldönümü nedeniyle düzenlenen gecede konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Başkanı Dr. Erhan Erol , Mevlana’nın ölümünü Hakk’a vuslat saydığını hatırlatarak , tüm dünyanın bu ortak evrensel değere sahip çıkmalarını istedi. Mevlana öğretisinin tüm dünya insanları için kılavuz niteliği taşıdığını vurgulayan Dr. Erhan Erol,
‘’Hz. Mevlana birlikten ve barıştan yana bir dünya gönüllüsüydü. Çok yakın gelecekte tüm dünyada evrensel barışa ve hoşgörüye katkı yapanlar onun ışığında birleşeceklerdir’’dedi.