BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,07
HABER /  DÜNYA

Metrodaki vahşi cinayetten Putin çıktı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir metro istasyonunda elinde küçük bir çocuğun başıyla dehşet saçan cani dadı cinayeti Putin'den intikam almak için işlediğini söyledi.

Abone ol

Moskova'da 4 yaşındaki çocuğun başını kesen Gülçehre Bobokulova cinayeti Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava saldırıları nedeniyle işlemiş.

Moskova'da 4 yaşında bir çocuğun başını kesen Gülçehre Bobokulova cinayeti Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava saldırıları nedeniyle Putin'den intikam almak için yaptığını söyledi.

"PUTİN'DEN İNTİKAM ALDIM"

Perşembe günü internette ortaya çıkan bir videoda ise Bobokulova çocuğu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'deki hava saldırıları nedeniyle öldürdüğünü söylüyor. Videoda bir soruya yanıt veren Özbek dadı "Kan döken birine karşı intikam aldım. Putin uçaklarla bombalıyor. Neden Müslümanları bombalıyorsun? Bundan kimse söz etmiyor. Onlar da yaşamak istiyor" dedi. Videonun ortaya çıkmasından sonra açıklamada bulunan Putin'e bağlı Rusya Soruşturma Komitesi Bobokulova'ya "uzun süre önce şizofreni teşhisi" konduğunu söyledi.

ŞİZOFRENİ TEŞHİSİ KONDU

Rus müfettişler Bobokulova'ya şizofreni teşhisi konduğu açıkladı. Rus medyasında "Kanlı Dadı" olarak adlandırılan Özbek Bobokulova Pazartesi günü tutuklanmış, Çarşamba günü de mahkemeye çıkarılmıştı. BBC Türkçe'nin haberine göre 8 yaşındaki Bobokulova duruşma öncesi basına yaptığı açıklamada çocuğu "Allah emrettiği için" öldürdüğünü söylemişti.

MEDYAYA ÇAĞRI

Komite'nin sözcüsü Vladimir Markin "Uzun süre önce şizofreni teşhisi konmuş bir kişinin suç işleme anındaki motivasyonu kural olarak sonrasındaki açıklamalarıyla uyuşmaz" dedi.

Markin "Medyaya çağrı yapıyorum; prematüre sonuçlar çıkarmayın ve izleyicilerinizin psikolojik durumunu koruyun" diye ekledi.

PUTİN'İN SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin açıklama yapan Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov ise "Akli dengesi bozuk birinden söz ettiğimiz açık. Onun sözlerini akli dengesi yerinde olmayan birinin sözleri olarak değerlendirin" dedi.

Bobokulova, Nastya ismindeki kız çocuğunu evinde öldürdükten sonra apartmanı ateşe verip kaçmıştı. Çocuğun sara hastası olduğu ve öğrenme bozukluğu yaşadığı da gelen bilgiler arasında. Özbek dadı bir metro istasyonu yakınında elinde kesik bir başla yakalanmıştı. Bobokulova tekbir getirerek "herkesi havaya uçuracağı" tehditinde bulunmuştu.

GÖSTERİELEMEYECEK KADAR CANAVARCA

Rusya'nın ulusal televizyon kanalları Özbek dadı haberini yayınlamaktan kaçınıyor. Kremlin ise karartma kararını dikte etmediklerini savunarak "televizyonda gösterilemeyecek kadar canavarca" şeklinde niteliyor.