BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.437,61
HABER /  DÜNYA

Metroda feci kaza

Başakşehir Metrosu’nda yürüyen merdivenlerin bakımını yaparken elektrik akımına kapıldığı öne sürülen işçi hayatını kaybetti.<br/>İddiaya gö...

Abone ol

Başakşehir Metrosu’nda yürüyen merdivenlerin bakımını yaparken elektrik akımına kapıldığı öne sürülen işçi hayatını kaybetti.
İddiaya göre, Muhammet Cinemre isimli işçi yürüyen merdivenlerin bakımını yapmak için sabaha karşı Başak Konutları Metro İstasyonu’na geldi. İddiaya göre, çalışma yaptığı sırada elektrik akımına kapılan genç yere yığıldı. Olay yerine gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Cinemre, Başakşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gencin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
Yalova’da ailesiyle birlikte yaşayan Cinemre’nin, çalışıp borçlarını ödemek için 8 ay önce İstanbul’a geldiği öğrenildi. Elektrik işleriyle uğraşan gencin, Avcılar’da yalnız yaşadığı belirtildi. Gencin cesedinin otopsi işlemlerinin ardından Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak, Yalova’da defnedileceği öğrenildi.
Adli Tıp Kurumu’nda işlemlerin tamamlanmasını bekleyen gencin eniştesi Zeki Dumlu, “Adli Tıp’ın raporuna göre kaza diyorlar. Elektrik diyorlar ama kesin rapor 3 ay sonra belli olacak. Elektrik işleriyle uğraşıyordu. Yalova’da iş bulamadı, buraya geldi. Biraz sıkıntı içindeydi. Buraya geldi ev tuttu, sonra başına bu iş geldi” dedi. Dumlu, olayda ihmal varsa dava açacaklarını belirterek, “Yaşlı bir annesi var sakat, babası rahatsız. Onların durumu kötü. Ekmek parası için buraya geldi, başına bunlar gelmiş. Bizi arayıp kaza olduğunu söylediler” şeklinde konuştu.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
(İHA)