BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Sisi, halkı sokaklara çağırdı

Mısır’da Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi, halka çağrıda bulunarak, Cuma günü yapılacak olan gösterilerde sokaklara çıkmalarını ve te...

Abone ol

Mısır’da Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi, halka çağrıda bulunarak, Cuma günü yapılacak olan gösterilerde sokaklara çıkmalarını ve terörizmi protesto etmelerini istedi.
Askeri törende yaptığı konuşmada tüm halkı terörizme karşı savaşmaya davet eden Sisi konuşmasında, “Cuma günü onurlu tüm Mısırlılar ortaya çıkmalı ve dünyaya sorunlarını kendi iradesiyle çözebileceğini göstermeli” dedi. Polis ve askerin halkın yanında olduğunu da ifade eden Sisi halka orduya destek olması çağrısında bulunarak, “Lütfen sorumlulukları benimle birlikte omuzlarınıza alın. Ordunuz ve polisiniz size yaşananlar hakkında sabır gösteriyor ve ölçülü davranıyor” dedi. Terörizme karşı tüm halkın savaşması gerektiğini de dile getiren Sisi, “Cuma günü her onurlu ve dürüst Mısırlı ortaya çıkmalı ve dünyaya sorunlarını kendi iradesiyle çözebileceğini göstermeli” şeklinde konuştu. Mursi’nin devrilmesinin halkın talebi sonrası gerçekleştiğini de kaydeden Sisi Mursi’nin ihanet ettiği iddialarını reddederek Mursi’yi daha önce Mısır’da yaşanan sorunlar konusunda uyardığını ifade etti.
Sisi’nin açıklamasından birkaç saat önce Mısır’ın güneyinde yer alan Daqahlia kentinde 1 kişi güvenlik merkezine yapılan bombalı saldırı sonrası hayatını kaybederken onlarca kişi yaralandı. Mursi’nin darbe ile yönetimden indirilmesinin ardından tansiyonun hiç düşmediği Mısır’da bugüne kadar çıkan olaylarda yüzün üstünde kişi hayatını kaybetti.
(İHA)