BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,86
ALTIN 2.441,32
HABER /  DÜNYA

Müstehcen mesajlar için özür diledi

New York Belediye Başkan adayı Anthony Weiner, eşiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında genç bir kadına yolladığı müstehcen mesajlar için özür diledi.

Abone ol

İki yıl önce twitter hesabından bir kadına müstehcen fotoğraflarını gönderme skandalıyla gündeme gelen New York eski federal milletvekili ve New York Belediye Başkan aday adayı Anthony Weiner'in başı yine dertte.

Genç bir kadına müstehcen mesajlar gönderdiği yolunda çıkan haberler sebebiyle Weiner, eşiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında hatalı olduğunu kabul etti ve özür diledi.

The Dirty adlı internet sitesine konuşan ve adı açıklanmayan bir kadın, 48 yaşındaki Weiner ile geçen sene 'internetten ilişkisi olduğunu' iddia etti. Temmuz ayında internet üzerinden mesajlaşmaya başladıklarını söyleyen kadın, Weiner’ın Chicago'da bir daire almasına yardımcı olacağı sözü verdiğini açıkladı.

Weiner ile ilişkilerinin internet üzerinden 6 ay kadar devam ettiğini belirten genç kadının 22 yaşında olduğu öğrenildi. İnternet sitesi, Weiner’ın, başka şehirlerden kadınlarla da ilişkisi olabileceğini ileri sürdü.

Demokrat adaylar arasında, New York Belediye Başkanlığına en yakın isimlerden biri olarak kabul edilen Weiner’ın Müslüman eşi Huma Abedin de eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a yakınlığıyla biliniyor. Abedin, eşi ile katıldığı basın toplantısında 'çok üzgün' olduğunu ifade etti. Eylül ayında Demokrat Parti'de yapılacak önseçimle partinin belediye başkan adayı belirlenecek. Federal milletvekilliğinden benzeri bir skandal nedeniyle 2011 yılında istifa eden Weiner, New York Belediye Başkanlığı yarışından çekilmeyeceğini açıkladı.

New Yorklular, Kasım ayında sandığa giderek önümüzdeki dört yılda kimin belediye başkanı olacağına karar verecek. Adı skandallarla anılan Weiner’a rakiplerinden adaylıktan çekilme çağrısı geldi. Weiner bu çağrılara, ''Adaylıktan çekilmem eminim diğer adayları sevindirecek ama bunu yapmayacağım'' dedi. Eşinden basın önünde tekrar özür dileyip af dileyen Weiner’ın son skandalı ile birlikte belediye başkanlığı yarışında büyük yara alacağı öngörülüyor.

Basın toplantısında çok üzgün olduğu görülen Abedin ise, ''Bizim evliliğimizin de herkesin olduğu gibi inişleri çıkışları var. Anthony’yi affetmem için çok çalışmamız ve terapi görmemiz gerekti” dedi. Abedin, ''Anthony korkunç hatalar yaptı; Kongre’den istifa etmeden önce de, sonra da'' diyerek eşine karşı kırgınlığını itiraf etti. Üzüntülü ayrıca, ''Onu seviyorum, onu affettim ve ona inanıyorum'' şeklinde konuştu. Weiner ile Abedin çiftinin bir oğlu bulunuyor.