BIST 9.670
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.494,38
HABER /  GÜNCEL

Metro inşaatı doğalgaz borusunu patlattı

İstanbul Alibeyköy'deki metro inşaatı sırasında bir doğalgaz borusu patladı. Gelen son dakika haberlerine göre çevredeki binalar boşaltıldı.

Abone ol

İSTANBUL Alibeyköy'deki metro inşaatı sırasında bir doğalgaz borusu patladı. Patlama sonrası çevredeki binalarda yaşayanlar tahliye edildi.

Mecidiyeköy Mahmutbey Metro hattı'nda yapılan çalışma esnasında Çırçır Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki doğalgaz borusu delindi. Doğalgaz büyük bir gürültü ile borudan boşalırken olay yerine İGDAŞ ve itfaiye ekipleri sevkedildi. Metro inşaatı şantiyesine çıkan yollar kapatıldı, çevredeki bazı binalar da boşaltıldı. Mahalleyi gaz kokusu sardı. Şantiye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken borudaki gazın boşalması bekleniyor. Olay yerine çok sayıda itfaye aracı, sağlık ekipleri sevk edildi. Metro çalışması esnasında daha önce de iki sefer ana elektirik hafları ve iki seferde ana su isale hattı çalışmalar sırasında patlamıştı.


istanbul-dogalgaz-patlamasi.jpg
İGDAŞ'TAN AÇIKLAMA

İGDAŞ'tan olayla ilgili yapılan açıklamada, "Bugün saat 10.00 sularında, Alibeyköy Çırçır Mahallesi İtfaiye önünde metro inşaatıyla ilgili yapılan çalışma sırasında doğalgaz ana dağıtım hattına zarar verilmiştir. 87 Doğalgaz Acil Hattı'na gelen ihbar üzerine İGDAŞ ekipleri olaya müdahale etmiş, gerekli güvenlik önlemlerini alarak gaz akışını kesmiştir. Hasar nedeniyle doğalgaz verilemeyen herhangi bir sokak bulunmamaktadır" denildi.