BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,05
ALTIN 2.466,50
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden sel uyarısı

İstanbul'da yağmur bu sabah işe gidenleri sırılsıklam etti. Ancak dinmeyecek. Hatta şiddeti artacak. Meteoroloji bakın nasıl uyardı?

Abone ol

İstanbul güne sağanak yağmurla uyandı. Dün başlayan yağmurlar, bugün etkisini artırarak sürdürüyor. Meteoroloji sel ve baskınlara karşı uyardı.

ANADOLU YAKASINDA ETKİLİ OLACAK

Yurdun kuzeyinde görülen kısa süreli ve gök gürültülü sağanak yağış, dün aralıklarla İstanbul'da da etkili oldu. Sıcaklık değerlerinin yer yer 2 ila 4 derece azalmasına yol açan yağış, bugün özellikle İstanbul'un Anadolu yakasında etkisini gösterecek.

SICAKLIK 28 DERECEYE DÜŞECEK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün İstanbul'un Avrupa yakasında hava, kapalı ve parçalı bulutlu olacak. Anadolu yakasında ise lokal sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklıklar, gündüz 28 derece, gece ise 19 derecede seyredecek.

SELE KARŞI UYARI

Gündüz yoğun yağış beklenirken, gece yağışsız geçecek. Yetkililer, bugün Anadolu yakasında görülecek lokal ve kısa süreli yağışın etkili olacağını belirterek, sel baskını ve taşkınlara karşı vatandaşı uyardı. Öte yandan yarından itibaren yüzünü gösterecek güneşle beraber sıcaklık değerleri artmaya başlayacak. Yarın 29 derece olacak sıcaklık, hafta sonuna kadar 30 dereceyi aşacak.