BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,06
ALTIN 2.466,04
HABER /  GÜNCEL

Her taşın altında o çıkıyor

İddianamenin büyük bir bölümü ona ayrıldı. O Ergenekon'da hangi taşı kaldırsanız altından çıkan isim;

Abone ol Ergenekon iddianamesinde Küçük için yapılan suçlamalar arasında Danıştay saldırısı, Gazi olayları Sabancı sanığının öldürülmesi, Hablemitoğlu cinayeti gibi pekçok olayın azmettiricisi olmak da var

Ergenekon terör örgütüne yönelik hazırlanan 2 bin 445 sayfalık iddianamede emekli Tuğgeneral Veli Küçük’e yönelik çok ciddi suçlamalar getirildi. Türkiye onun adını ilk olarak Susurluk Kazası ile duydu ancak Meclis’e ifade vermeye gitmeyi bile reddetti. Ergenekon soruşturmasında tutuklandı. İddianamede örgüt yöneticisi olarak gösterilen Küçük, pekçok olayın azmettiricisi olmakla suçlanırken, birçok illegal işin de yönlendiricisi olarak gösteriliyor. İşte Ergenekon iddianamesindeki Veli Küçük portresi:

Mafyanın ‘Veli Amcası’
İddianamede mafyayla ilişki kurmak isteyenlerin Veli Küçük’ü aradığı bilgisine de yer verildi. Mafya yapılanmasındaki kişilerin her konuyu Veli Küçük’e bildirdikleri, Küçük’ün de her konu ile bizzat ilgilendiği anlatılan iddianamede ‘Başka bir mafya lideri hakkında bilgi almak isteyen kişiye kendisinin haberi olduktan sonra yanlış yapamayacağını söyleyerek bu mafya gruplarının kendisine olan bağlılığını açıkça ortaya koyduğu anlaşılmaktadır’ denildi. Veli Küçük ile T.I. isimli bir şahıs arasında geçen telefon görüşmesi de iddianameye girdi. Söz konusu telefon görüşmesinde Yaşar Öz hakkında bilgi almak isteyen T.I., Küçük’e ‘amcacığım’ diye hitap ediyor. O da Yaşar Öz’ü anlatıyor.

Çatlı’nın sırlarla dolu çantası ona verildi 
Ergenekon iddianamesinde, Susurluk kazası sonrası Abdullah Çatlı’nın kaybolan çantasının Drej Ali lakaplı olan Ali Yasak tarafından alınarak Veli Küçük’e verildiği belirtildi. Küçük’ün çantayı aldıktan sonra ‘Allahtan biz o çantayı şey yaptık, eğer çanta başkalarının eline geçseydi mahvolurduk, bizi bertaraf ederlerdi’ dediği de ileri sürüldü.

Danıştay katilini tanımıyordu 
Katil Avukat Alparslan Arslan tarafından Danıştay’a düzenlenen silahlı saldırının emrini Veli Küçük’ün verdiği iddia edildi. Küçük’ün ‘tanımıyorum’ dediği Alparslan Arslan’la İsveç’te çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Bombalama emri Veli Küçük’ten
DanIŞtay hükümlüsü Osman Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine atılan üç el bombasını Veli Küçük’ün emriyle Muzaffer Tekin’in Alparslan Arslan ve kendisine verdiğini itiraf etti.