BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.394,56
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden önemli uyarı

Meteoroloji yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı. İşte bölge bölge sıcaklıklar...

Abone ol

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Sakarya, Elazığ, Gaziantep, Kilis ile gece saatlerinde Marmara'nın batısı, Kocaeli, Yalova ve Bursa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile gece saatlerinde Bursa ve Balıkesir çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu bölgeleri ile yüksek kesimlerinde kar erimeleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Güney Ege Kıyıları ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya çevreleri ile gece saatlerinde bölgenin batısı ve Kocaeli, Yalova, Bursa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Bursa ve Balıkesir çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde yer yer hafif buzlanma ve don olayı görüleceği bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, Hatay çevrelerinin sağanak ve gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Isparta çevreleri ile iç kesimlerinin yükseklerinde hafif buzlanma ve don olayı görüleceği bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusunun ilk saatlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda, gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesiminde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güneybatısı ile Iğdır çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda, gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin doğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.