BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji uyardı! Kar geliyor

Soğuk havanın gece sıcaklıklarını etkilemesi, perşembe günü sıcaklıkların sıfır derecenin altına düşmesi bekleniyor

Abone ol
EĞİTİME KAR MOLASI!

Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi.
İŞTE OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLLER

Soğuk hava kendini iyice hissettirdi. Özellikle Perşembe günü Trakya'da yaşanacak kar yağışının İstanbul'da cuma günü kar ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da sıcaklıkların yarın en yüksek 8-10 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.

YURTTAN KAR MANZARALARI İÇİN TIKLAYINIZ

PERŞEMBE GÜNÜ SICAKLIK SIFIRIN ALTINA DÜŞECEK

Çarşamba gününden itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle Edirne ve Kırklareli'de karla karışık yağmur bekleniyor, perşembe günü ise Trakya'da kar yağışı öngörülüyor.

Soğuk havanın gece sıcaklıklarını etkilemesi, perşembe günü sıcaklıkların sıfır derecenin altına düşmesi bekleniyor.

SİVAS KAYSERİ KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Sivas-Kayseri Karayolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Sivas'ta iki gündür etkili olan kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz etkiliyor. Sivas-Kayseri Karayolu'nun, Kovalı Kavşağı ile Hanlı arasındaki bölümünde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi. Öte yandan Divriği-Arapgir Karayolu'nda da ulaşımın sağlanamadığı belirtildi. Yolların açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Sivas-Malatya Karayolu'nun Yağdonduran Geçidi ile Sivas-Tokat Karayolu'nun Çamlıbel Geçidi mevkisinde zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmiyor.

Bu arada, Sivas'ı ilçelere ve çevre illere bağlayan karayollarında, buzlanma nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Trafik ekipleri, sürücüleri zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

MALATYA'DA YOLLAR KAPANDI

Malatya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 76 köy yolu ulaşıma kapandı. Alınan bilgiye göre, merkez, Arapgir ve Doğanyol'a bağlı 2, Hekimhan ve Kuluncak'ta 16, Pütürge'de 11, Kale'de 9, Yazıhan ve Yeşilyurt'ta 6, Arguvan'da 4, Akçadağ ve Darende'de 1 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi'nin 24 karla mücadele ekibi, iş makineleriyle kapalı bin 62 kilometrelik köy yolunu açmak için çalışma yürütüyor.

SİVAS'TA HAYAT FELÇ!

Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 206 köy yolu ulaşıma kapandı.Alınan bilgiye göre, dün öğle saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle merkeze ve 16 ilçeye bağlı 206 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ve kaymakamlıkların koordinasyonunda 300 kişilik 17 karla mücadele ekibi, kapalı köy yollarını açmak için çalışma yürütüyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemiz genelinde görülecek yağışların; Aydın'ın kıyı kesimleri, Muğla, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli (20-50 Kg/Metrekare) sağanak, Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, Gazipaşa, Serik) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-75, yer yer 76-100 Kg/Metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm) kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, yerel su baskını, görüş mesafesinde azalma, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere Doğu Anadolu Bölge genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ve doğusu ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, gece saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak, Kahramanmaraş ve Göller Yöresi'nin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, Gazipaşa, Serik) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-75, yer yer 76-100 Kg/Metrekare), Hatay, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzeydoğusunda karla karışık yağmur, yükseklerinde kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.