BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Mete'nin duygu yüklü veda yazısı

Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın yazar kadrosunda görmek istemediği yazar ve senarist Ömer Lütfü Mete, okurlarına veda etti!

Abone ol

Mete "Dünya bir gün o da bugün" başlıklı yazısı ile 3 yıldır seslendi Sabah okurlarına "Allahaısmarladık" dedi..

Yazı: Ömer Lütfü METE
www.sabah.com.tr

Sabah'ın yeni Genel Yayın Yönetmeni Altaylı'nın beni yazı kadrosunda düşünmediğine ilişkin kararı dostum Kenan Sönmez tarafından nazikçe bildirildiğinde çocukluğumun altın delisi Dursun Ali'nin dilinden düşmeyen sözü hatırladım:

- Dünya bir gün, o da bugün...
Hayata bakışının temeline bu ilkeyi yerleştirmiş, uygulamasını gerçekleştirmek için kendince çaba gösteren bir insan olarak daha o an yeni gelen günü yaşamaya koyuldum.

Bir gazeteci olarak ise Genel Yayın Yönetmeni'ne mutlak tasarruf yetkisi tanıyan Turgay Ciner'in çağdaş patronluk anlayışını takdirle karşılamaktan kendimi alamadım. Ayrıca üç yıldan fazla bir süre bu sütunda yüzde yüz özgürlük içinde düşüncelerimi ifade imkanı bulabildiğim için katkısı olan herkese şükranlarımı tazeledim.

İçtenlikle diliyorum ki, Sabah gerçekten özgür bir gazete olarak gelişmeye devam eder.
Zira hakiki bir gazetenin, yazarından ve çalışanından önce vatandaş için ne büyük bir nimet olduğunu bilirim.
Başka bir zeminde tekrar buluşmayı umduğum saygıdeğer okurlarımın hakkımdaki iyi düşünce ve duygularını Sabah'a yöneltmelerini, şikayetlerini ise şahsıma iletmelerini niyaz ederim.
Saygı ve sevgi ile...

KISSACIK

Bir bilgeye ' nasıl insan oluruz' diye sormuş, ' üç adım atlama' gibi bir cevap almıştım:
- Önce sana kötülük yapanlara kötülük düşünmemen gelir. İnsanlığa attığın ilk adım budur... Sana kötülük yapanlara iyilik yapabildiğin an ise ikinci büyük adımı atar ve hakiki insan olmaya başlarsın. Nihayet, sana iyilik yapanla kötülük yapan arasında bir fark hissetmeyecek hale geldiğin zaman insan olursun...
Allahaısmarladık...