BIST 10.806
DOLAR 32,21
EURO 34,96
ALTIN 2.428,16
HABER /  GÜNCEL

Zehir dünyasının suçlu çocukları

Anne sarıyor, baba içiyor, çocuk satıyordu. Dehşete düşüren bu görüntüler sayesinde uyuşturucu satışı yapılan mahalleye operasyon düzenlendi.

Abone ol

Esenler Karabayır Mahallesi'nde 9 eve eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, 1 kilo 220 gram esrar ele geçirildi.
Saat 07.30 sıralarında Karabayır Mahallesi'ne gelen ekipler, 52. Sokak ve civarındaki 9 eve eş zamanlı operasyonlar düzenlemişti. Yapılan operasyonlar neticesinde, satışa hazır 1 kilo 220 gram esrar maddesi, 582 adet sentetik uyuşturucu hap, 2 adet ruhsatsız tabanca, 24 adet fişek ve 1 adet sallama tabir edilen bıçak ele geçirildiği açıklandı.
Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 7 kişi, adli makamlara sevk edildi.

SKANDAL TV PROGRAMIYLA ORTAYA ÇIKTI

Genel yönetmenliğini Ertan Turhan'ın, sunuculuğunu Gökhan Bektaş'ın yaptığı Show TV'de yayımlanan "Haber Özel" programı, skandalı ortaya çıkardı. İstanbul'un göbeğinde, Esenler'de evlerde uyuşturucu imal edilerek 4-5 yaşındaki çocuklara sattırıldığı anlaşıldı. İmalat yapılan evlerde Kurban Bayramı öncesinde uzun satış kuyrukları oluştu.

Bu gece yayınlanan programda, Esenler Karabayır semtindeki uyuşturucu pazarı tüm detayları ile yer aldı..

Güney Amerika'daki uyuşturucu trafiği yoğun ülkeleri aratmayan mahalledeki evlerin büyük bölümünde bir yandan uyuşturucu imal edilirken, bir yandan da küçük çocuklar, satışa teşvik ediliyor.

'Annem sat diyor'

Gizli kameraya yansıyan görüntülere göre, apartmanların bodrum katında yapılan üretim sırasında, 3-4 yaşındaki çocuklar, uyuşturucu madde dolu torbalarla oynarken, birkaç yaş büyük çocuklar ise satış için görevlendiriliyor.

Maşa olarak kullanılan 5 yaşındaki bir kız çocuğu, "Annem babam 'Satsana, ekmek parası kazan' diyor, ben de satıp kazanıyorum" şeklinde konuşuyor. Bir başka kapıda konuşulan bir erkek çocuk da, "Annem ev hanımı, babam işsiz, ben de bunları satarak okul harçılığımı kazanıyorum" diyor.

Dolma sarar gibi imalat

Büyük çoğunluğu imalathane olarak kullanılan evlerde, dolma sarar gibi esrar sarılırken, bazı evlerin önünde oluşan alıcı kuyruğu da dikkat çekiyor. Her yaştan satıcının bulunduğu ve semt pazarlarını andıran uyuşturucu mahallesinde, satıcı kadınların rekabet nedeniyle hiçbir korkuya kapılmadan, "Benim cigaram 10 numara, benim cigaram 10 numara", "Hadi kanguru var, papatya, kiraz var. Şeker var, ot var" diyerek müşteri aramaları da şaşırtıyor.

Kaynak : Haber Özel / SHOW TV