BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Messi yine yaptı yapacağını

Barcelona ezeli rakibi Real Madrid'i Messi ve Pedro'nun ayağından kazandığı gollerle 2-0 yendi...

Abone ol

İspanya'da haftanın maçında, Barcelona, ezeli rakibi Real Madrid'i Messi ve Pedro'nun golleriyle 2-0 mağlup ederek, şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj yakaladı.

La Liga'nın 31. haftasında, 77'şer puanla ligin zirvesini paylaşan iki ezeli rakip, Real Madrid ile Barcelona, şampiyonluk yarışının kaderini etkileyecek maçta Santiago Bernabeu'da karşı karşıya geldi.

Kartlar havada uçuştu, Messi fark yarattı

Maç düşük tempoda başladı. Barcelona her zamanki gibi pas yaparak topa daha çok sahip olan taraf oldu; Real Madrid ise rakibinin hatalarından kazandığı toplarla hızlı hücum etmeye çalıştı.

İki takımın da ilk yarıda oldukça gergin olduğu gözlenirken, sezon sonunda kariyerini noktalayacak olan hakem Mejuto Gonzalez, sarı kartına 5 kez başvurdu.

İlk yarının kırılma noktası ise 33. dakikaydı. Sol kanattan gelişen atakta, Messi topu Xavi'ye aktarıp ceza sahasına kıvrıldı. Xavi'nin bekletmeden pasını ceza sahasında göğsüyle kontrol ederek rakibinden kurtulan Messi, yakın mesafeden Casillas'ı avladı: 0-1.

Bu dakikadan sonra Real Madrid beraberlik için yüklenmeye çalıştı. 38. dakikada kullanılan köşe vuruşu sonrası Barça ceza sahası içinde oluşan karambolde, son olarak Xabi Alonso'nun yakın mesafeden kafası direğin az farkla üstünden dışarı gitti.

El Clasico'nun ilk yarısı, konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle noktalandı.

Pedro'nun golü işi bitirdi

İkinci yarıya Real Madrid beraberlik için istekli başladı. 51. dakikada gelişen ev sahibi ekip atağında, Marcelo'nun ceza sahası çizgisi üzerinden şutu kaleci Valdes'de kaldı. 54'te sol taraftan Ronaldo'nun şutunu yine Valdes kontrol etti.

Ancak 55'te gelişen Barça kontratağında, Xavi'nin ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Pedro, sol ayağıyla topu Casillas'ın yanından ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi.

Bu dakikadan sonra Madrid bir süre daha gol için yüklendi. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Guti'nin ara pasında, 59. dakikada Van der Vaart kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak vuruşu çok kötüydü ve Valdes'in üstüne gitti.

69. dakikada sol kanattan hızlı gelişen Real Madrid atağında, Ronaldo ceza sahasında sol çarprazdan şutunu çekti; Barcelona kalecisi Valdes pozisyonda başarılıydı.

Xavi-Messi ikilisi durdurulamıyor

72. ve 78. dakikalarda, gecenin yıldızlarından Xavi, Messi'yi iki kez paslarıyla kaleciyle karşı karşıya pozisyonlara soktu. Ancak Arjantinli yıldız bu iki pozisyondan da yararlanamadı. Maçın başından beri gergin olan Madrid ekibi, bu dakikadan sonra iyiden iyiye sert faullere başvurmaya başladı.

Real Madrid'de 86. dakikada Raul topu ağlara gönderdi; ancak Benzema'nın elle oynadığı gerekçesiyle bu gol geçersiz sayıldı.

Karşılaşma 2-0 Barcelona üstünlüğüyle sona erince, Katalan ekibi, ezeli rakibinin 3 puan önüne geçti. Real Madrid'e karşı ikili averajda da üstün olan Barça, La Liga'nın bitimine 7 hafta kala şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj sağladı.

KARŞILAŞMANIN GOLLERİ DİĞER SAYFADA...

[PAGE]