BIST 10.169
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.401,17
HABER /  DÜNYA

Meşal, Tunus'u ziyaret etti!

Meşal, Tunus Kurucu Meclisi Başkanı Cafer ve Başbakan Cibali tarafından kabul edildi

Abone ol

Tunus Nahda Hareketi Partisi'nin 9'uncu kurultayı kapsamında Tunus'ta temaslarda bulunan Hamas Hareketi Siyasi Büro şefi Halid Meşal, Başbakan Hammadi el-Cibali ile bir araya geldi.

Meşal, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Cibali ile Filistin davasının bugünkü durumu ve Filistin barışı için atılacak adımları konuşma fırsatı bulduğunu söyledi.

TUNUS'TA BİR BURO AÇILACAK

''Arap devrimlerinden sonra Tunus-Filistin ilişkilerini, İslami eğilimli partilerin Tunus'ta yükselişini ve bunun Filistin davasının geleceğine etkileri'' konularında da Cibali ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Meşal, Hamas'ın Tunus'ta bir büro açacağı iddialarını da yalanladı. Meşal, bir temsilci bulundurabileceklerini kaydetti.

Tunus Kurucu Meclis Başkanı Mustafa bin Cafer de Meşal'i kabul etti. Görüşmede, Arap devrimlerinin bölgeye ve Filistin davasına olan etkileri ile Tunus'taki siyasi durumunun ele alındığı belirtildi.

Halid Meşal, 2 gün önce de Cumhurbaşkanı Munsif Marzuki tarafından kabul edilmişti.

Zeynelabidin bin Ali'nin devrilmesinden bu yana Halid Meşal, Hamas Siyasi Büro Şefi olarak Tunus'a ilk ziyaretini gerçekleştirdi.