BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.442,58
HABER /  DÜNYA

Mesai arkadaşlarından duygusal veda

Hayatını kaybeden usta gazeteci Savaş Ay için yıllardır çalıştığı Sabah Gazetesi önünde tören düzenlendi. Savaş Ay’a veda eden mesai arkadaş...

Abone ol

Hayatını kaybeden usta gazeteci Savaş Ay için yıllardır çalıştığı Sabah Gazetesi önünde tören düzenlendi. Savaş Ay’a veda eden mesai arkadaşları duygusal anlar yaşadı.
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta gazeteci Savaş Ay Sabah Gazetesi önünde düzenlendi. Törene Savaş Ay’ın ailesinin yanı sıra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, gazeteci dostları ve mesai arkadaşları katıldı. Savaş Ay’ın meslek hayatı boyunca başından çıkarmadığı şapkası da tabutun üzerine konuldu.
Gazete binası önündeki törende konuşan Erdal Şafak, “Savaş Ay’ı en iyi kim anlatabilir. Elbette Savaş Ay. Yazılarıyla, anılarıyla, belleğimize kazınanlarla” dedi. Savaş Ay’ın 14 Ekim tarihli yazısının bir bölümünü okuyan Şafak, “Hoşçakal sevgili Savaş ve biz bu yalan dünyada gitgide artan yalnızlığımızla baş başa kalıyoruz” diye konuştu.
Savaş Ay’ın oğlu Ulaş Can Ay ise törene boynuna astığı babasının fotoğraf makinesiyle katıldı. Gazetecilerin soruları üzerine kısa bir açıklama yapan Ay, “Babamın makinesini ben taşıyacağım artık. Hiç boynundan çıkarmazdı” dedi.
Gazete binası önünde düzenlenen törenin ardından Savaş Ay için helallik alındı. Savaş Ay’ın cenazesi daha sonra ikinci törenin yapılacağı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na götürüldü. Usta gazetecinin cenazesi burada yapılacak törenin ardından Fatih Camii’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazı sonrası Topkapı Mezarlığı’na defnedilecek.
(İHA)