BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.410,68
HABER /  DÜNYA

Erken doğum yapan anneye acı haber

Erzincan’da yaşayan Üzeyir ve Ayşe Kırıcı çiftinin iki yıldır süren bebek hasreti, üçüz çocukların doğumuyla sevince dönüştü. Bebeklerinden ...

Abone ol

Erzincan’da yaşayan Üzeyir ve Ayşe Kırıcı çiftinin iki yıldır süren bebek hasreti, üçüz çocukların doğumuyla sevince dönüştü. Bebeklerinden birini kaybeden Kırıcı çiftinin, diğer bebekleri tedavi altına alınırken, aile çocuklarının tedavisi için yetkililerden yardım istedi.
Erzincan’da Kırcı çifti 2 yıl boyunca bebek hasretini yaşadı. Geçtiğimiz ay, erken doğumla üçüz dünya getiren Ayşe Kırıcı, bebeklerden birini kaybetti. Sağlıksız doğan bebeklerden biri Sivas’a, diğeri ise ambulans uçakla Diyarbakır’a getirilerek tedavi altına alındı. Doğumdan kısa bir süre sonra üçüzlerden birini kaybeden Kırıcı çifti, Erzincan’dan Diyarbakır’a hava ambulansıyla bebeklerinin getirilmesinden dolayı vefa borcu olarak bebeğin adını Recep Tayyip bıraktıklarını söyledi. Erzincan’da asgari ücretle çalışan Üzeyir Kırıcı (25), ev hanımı eşi Ayşe Kırıcı (34) bebeklerinin sağlıklı büyümeleri ve tedavilerinin devamı için yardım beklediklerini ifade etti.

“BEBEKLERİN YAŞAMA İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜKTÜ”
Diyarbakır’da özel bir hastanede tedavi altına alınan bebeğin sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Selahattin Katar, annenin üçüzleri doğurmasından sonra, bebeklerin tedavileri için Erzincan’da imkan olmadığı için Diyarbakır ve Sivas’a götürüldüğünü söyledi. Doç. Dr. Katar, "Bebeklerden birini Sivas’a diğer ikisini de uçak ambulansıyla bize getirdiler. Bebeklerden biri 660 gram, diğeri ise 960 gramdı. 960 gram olan bebeğin durumu çok kötüydü maalesef onu kaybettik. Ama diğer bebeğe yaptığımız tedavilerle taburcu etme durumuna getirdik. 6,5 aylık doğumlarda bebeklerin yaşama ihtimali çok düşük. Ama son zamanlarda hem teknolojinin gelişmesiyle, bizim bilgi ve tecrübelerimizin artmasıyla hem de imkanların gelişmesiyle tedavi iyi bir ölçüde yapılıyor" dedi.
Baba Üzeyir Kırıcı ise, asgari ücretle çalıştığını, bebeklerin dünya gelmesinden sonra sürekli Diyarbakır ve Sivas’a gidip geldiğini anlatarak, iş yerinden de sorunlar yaşadığını anlattı. Kırıcı, “İki yıl önce evlendik. Bebek bekliyorduk. Allah’ım bize üçüzleri nasip etti. Maddi imkansızlıklara rağmen, bir ayağımız Sivas’ta bir ayağımız Diyarbakır’da. Şu an işverenle izin sorunu yaşıyorum, buraya gelme konusunda izin almakta zorlanıyorum” dedi.

“BEBEĞİMİZİN BİRİNE RECEP TAYYİP İSMİNİ VERDİK”
Anne Ayşe Kırıcı, çocuklarını erken doğduğu için, sıkıntılarıyla birlikte doğduklarını anlatarak, kendilerine maddi ve manevi olarak büyük sıkıntılar yaşatılmasına neden olduğunu söyledi. Bebeklerinin uçak ambulansla Erzincan’dan Diyarbakır getirilmesinden dolayı Başbakan’a vefa borcu için bebeklerinin birinin adını Recep Tayyip bıraktığını ifade eden Kırıcı, yardımseverlerin desteğini beklediğini söyledi. Kırıcı, “Hamdolsun şu an iyi olduklarını görüyorum, içim rahat. İlerleyen günlerde zorluklar bizi bekliyor. Bebeklerimiz 13 Ağustos günü dünyaya geldi. O günden bu yana sürekli Sivas ve Diyarbakır’a gidip geliyoruz. Gidiş gelişmelerimiz devam edecek. Bebeklerimizin tedavileri sürecek uzun bir süre. Tedavi esnasında kullanılacak iğneleri almamız gerekiyor. Fakat maddi olarak çok zor durumda olduğumuz için nasıl temin edeceğimizi bilmiyorum. Çok pahalı olduklarını söylediler bize. Bizim de umudumuz duyarlı kişilerin bize destek olmalarıdır. Yoksa çok büyük zorluklar yaşayacağız. Bebeklerimizin Diyarbakır’a getirilirken kullanılan imkanlar bizi oldukça mutlu etti. Uçak ambulansla buraya getirildi. Allah Başbakanımızdan razı olsun. Eğer onlar olmasaydı değil uçak, taksiyle bile gelecek bir imkanım yoktu. Bir anne olarak çocuklarımın mağduriyeti beni çok üzüyordu. Fakat doktorların gösterdiği çaba beni rahatlatıyordu. Maddi olarak büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. Çocuklarımızın sağlığına kavuşmaları için, bazı beklentilerim var. Önce Rabbim sonra da, bana yardım etmek isteyenlerin merhametine ihtiyacımız var. İnsan zor durumda kalınca dostları da belli oluyor. Dostum olanları yanımda görmek istiyorum. Bazı sözlerin tarifi olmuyor. Tarifsiz ve çaresiz bir durumdayım. Bu arada devletimizin ve doktorlarımızın çabalarıyla şu an çocuklarımın hayatta kalmasına vesile oldu. Bundan dolayı, özellikle Başkanımızın vefa ve ilgisinden dolayı ki zaten kendisini çok seviyoruz onun için bebeğimizin birine Recep Tayyip ismini verdik. Şimdi yardımseverlerin desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)