BIST 10.258
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.411,62
HABER /  GÜNCEL

Mert’in amcası isyan etti

Kars’ta öldürülen dokuz yaşındaki Mert Aydın’ın Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan amcası Burhan Koca Alibeyoğlu, çocuk cinayetleri sonras...

Abone ol

Kars’ta öldürülen dokuz yaşındaki Mert Aydın’ın Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan amcası Burhan Koca Alibeyoğlu, çocuk cinayetleri sonrası zanlıların tedavi edilmesi ile ilgili konuya isyan etti. Alibeyoğlu, "Öldürülen o bakanın çocuğu olsa yine tedavisini mi isterdi" dedi.
Kars’ta, 6 Nisan günü babasına ait işyerine yemek götüren ve bir gün sonra kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta Ardahan yolu üzerindeki Karadağ çöplüğünün yanındaki boş tabyanın içinde tecavüze uğramış ve boğulmuş halde cesedi bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın’ın katili Aykut B’nin idamı istendi. Mert Aydın’ın amcası Burhan Koca Alibeyoğlu, katil zanlısının tedavi edileceği söylentilerine isyan ederek idam edilmesi gerektiğini söyledi. Çocuk katillerinin tedavi değil idam edilmesi gerektiğini ya da cezaların çok daha ağırlaştırılması gerektiğini dile getiren Alibeyoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son dönemde ülke genelinde çocuk cinayetleri yaşıyoruz. Şimdiye kadar edindiğim bilgilere göre, 5 bin çocuk mağdur edilmiş. Bunlar ya kayıp ya da akıbetleri belli değil. Rakamlar son derece ürkütücü ve korkutucu."

CEZALAR AĞIRLAŞTIRILSIN
Bundan sonra olacak olayların an meselesi olduğunu belirten Alibeyoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yasaların esnek oluşu ve ağır cezaların olmaması bu tür olayların devamını getirecektir. Geçenlerde bir Bakan, hasta olanları tedavi ettireceğiz dedi, bence bu yanlış bir fikir. Mağdur edilen çocuk kendisinin olsaydı, zanlının yine de tedavi olmasını ister miydi. İkincisi ise, hasta ise bu çirkin eylemi yapmaya meyilliyse ben hastayım, beni doktora götürün tedavimi yaptırın desin. Peki bu adam zengin bir ailenin çocuğu ise, gidecek hasta raporu olacak, bir süre tedavi görecek sonra yine toplum içine çıkacak. Bence bu yanlış. Kesinlikle idam gelmelidir. Biz çocuklarımız için namusumuz için ülkeleri işgal ederiz. Bu toplum tamamıyla dejenere oldu. Hastalıklı insanlar kol geziyor, bu insanlar sadece insanlara karşı işlemiyor bu suçu, hayvanlara karşı işleyenleri bile var. Ben, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve muhalefetten rica ediyorum. Bu olaya el atılmalı, cezalar ağırlaştırılmalıdır."
(İHA)