BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin'de kaybolan genç 4 gün sonra kurtarıldı çimen yiyerek hayatta kaldı

Karaman’dan Mersin’e gelmek üzere iki arkadaşıyla birlikte 24 Mart’ta yola çıkan ve Erdemli'de tipiye yakalanarak kaybolan Ege Kabalak, 4 gün boyunca çimen yiyerek hayatta kaldığını söyledi.

Abone ol

Sosyal medya fenomeni olduğu öğrenilen 23 yaşındaki Furkan Keleş, 24 Mart Çarşamba günü arkadaşları 19 yaşındaki Rabia Bingöl ve 26 yaşındaki Ege Kabalak ile otomobil ile Mersin'e gelmek için yola çıkmış, yoğun kar yağışı ve tipiye yakalanan gençlerin aracı kara saplanmıştı.

Gençlerden Rabia Bingöl araçta kalırken, diğer ikisi yardım bulmak amacıyla araçtan ayrılmış ve kaybolmuştu. Mersin jandarma ve AFAD ekipleri, arama-kurtarma çalışması sonucu araçta kalan Rabia Bingöl ile yola çıkan Furkan Keleş’i 25 Mart’ta öğle saatlerinde kurtarmıştı.

3 gün boyunca ulaşılamadı
Kaybolan Ege Kabalık’ın ise Mersin il sınırları içerisine girmiş olabileceği değerlendirilerek, Mersin İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD ekipleri ile birlikte çalışma grubu oluşturuldu. Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, bölgenin karlı olması nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesinden iş makinesi talep edilerek, merkez Toroslar ilçesi Tırtar Mahallesi Cocak Deresi Milli Parkı ve Cehennem Deresi bölgelerinde zorlu kış şartlarına rağmen yol açılarak arama çalışmalarına devam edildi, ancak kayıp gence 3 gün boyunca ulaşılamadı.

Geçici baz istasyonları kuruldu, kayıp gencin telefon sinyaline ulaşıldı
Kabalak’ın bulunabilmesi için bölgede 4 ayrı noktaya GSM operatörce geçici baz istasyonu kurularak, cep telefonu sinyaline ulaşılmaya çalışıldı.

Bugün saat 10.00 sıralarında baz istasyonunun faaliyete geçmesi ile Ege Kabalak’a cep telefonundan ulaşan ekipler, kendisinden konum bilgisi aldı.

Sağlık durumunun iyi olduğu tespit edilen Kabalak için helikopter talep edildi, ancak hava koşulları nedeniyle helikopterin inemediği yere ekipler karadan ulaşarak, öğle saatlerinde kayıp genç Kabalak’ı bulunduğu yerden kurtardı.

Sağlık durumu iyi olan Ege Kabalak, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Mersin’in Çamlıyayla ilçesindeki Entegre Devlet Hastanesine götürülürken, ailesine de bilgi verildi.

"Hayatımın en büyük zorluğuydu''
Kabalak, burada gazetecilere 4 gün boyunca yaşadıklarını ve duygularını anlattı.

Önce dağdan aşağıya doğru inmeye çalıştığını belirten Kabalak, “Yakın mesafe sanıyordum. Kolay olmadı. Hayatımın en büyük zorluğuydu. Şelale altlarında yattım, dağlardan tırmandım. Kendi adıma yaşanabilecek en zorlu maceraları yaşadım. Çok zorlandım fakat bu bana çok büyük bir umut ışığı verdi. Başta Mersin Jandarma Komutanlığı olmak üzere devletimiz çalışanlarının hepsine çok teşekkür ederim. AFAD’ın da çok katkıları oldu, yaklaşmıştım, beni kurtardılar. 4 gündür açım, hiçbir şey yemedim. Şu anda yemek ısmarlıyorlar, sağ olsunlar. İyi hissediyorum kendimi” dedi.

"Her gün 7 saat yürüdüm, çimen yedim'' 
4 gün boyunca çok zor anlar yaşadığını dile getiren Kabalak, “Çimen yedim, yerde bir leblebi vardı, onu yedim, kuru bir ekmek parçası buldum. Dereden su içtim. Soğukla mücadele etmem de kan akışımı düzenli tutmak için her gün en az 7 saat durmaksızın yürümemdi. Hayatımda en değer verdiğim insanı düşündüm sadece, annem. ‘Ama’ dediğim hiç olmadı. Ölümden hiçbir zaman korkum olmadı, sadece sevdiklerim benim için birinci plandaydılar” diye konuştu.