BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  RAMAZAN

Mersin iftar saatleri 2017 sahur ezan imsak vakti

MERSİN iftar saati bugün kaçta? Mersin imsak vakti ve sabah akşam ezanı saatleri diyanet imsakiye 2017 takviminde listelendi. İşte Mersin için bugün iftar vakti kaçta giriyor sahur imsak vakti kaçta sorularının yanıtı.

Abone ol

Mersin için iftar vakti bugün kaçta giriyor, sahur imsak saati nedir? Mersin Ramazan imsakiyesine internethaber.com sitesinde. İmsak vakitleri ile birlikte akşam ve yatsı namazı saatlerini de Mersin İmsakiye 2017 takviminde bulabilirsiniz.

Diyanetin 2017 İmsakiyesi'ne göre Türkiye bu sene en uzun orucu tutuyor. Her gün de iftar sofrasına oturma vakti gittikçe uzuyor. 21 Haziran'a kadar da iftar saatleri daha geç vakitlerde olacak. En uzun orucu da 21 Haziran'da tutacağız. Sonrasında ise günlerin kısalmaya başlaması ile birlikte iftar saatleri daha erken olmaya başlayacak.

Mersin 2017 yılı Ramazan imsakiyesine göre bugünkü iftar saatleri ve sahur (imsak) vakti ile sabah-akşam-yatsı ezanı saatleri şöyle listelendi;

Ramazan’da ağız kokusunu önlemek için 10 püf nokta;
1 -
Ağız kuruluğu kokunun artmasına neden olmaktadır. Gün içende ağzı su ile çalkalamak kötü kokuyu azaltmaktadır.
2 - Ağız hijyenine özen gösterilmelidir. Dişlerin tüm yüzleri ve dil sırtı temiz tutulmalıdır.
3 - Gün içinde yutmamaya özen göstererek belli aralıklarla ağız su ile çalkalanmalıdır.
4 - Ağız kuruluğunu arttıran çay kahve ve baharatlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
5 - Sarımsak ve soğan gibi kokuyu artıran gıdalar çiğ tüketilmemelidir.
6 - Tok tutması için tercih edilen süt, peynir ve yumurta gibi sistein içeren besinler kötü kokuyu artırmaktadır.
7 - Enerji içeceklerinden uzak durulmalıdır.
8 - Stresinizi kontrol altında tutun.
9 - Lokmalar mümkün olduğunca fazla çiğnenmelidir.
10- Et ve şarküteri ürünleri fazla tüketilmemelidir.

Sahurda bunları yemeyin : Ağız kuruluğuna neden olan baharatlı yiyecekler kötü ağız kokusunu artırabilmektedir. Ayrıca bu besinler, terleme ve nefes yoluyla dışarı atıldığından kötü ağız kokusuna neden olabilmektedir. Ramazan ayı boyunca lifli bitkisel ürünlerin tercih edilmesi tükürük akımını hızlandıracağı için ağız içi temizliği bakımından önemlidir.

Sahurda çay yerine meyve yiyin : Sahurda genellikle tercih edilen çay, kahve gibi içecekler ve baharatlı yiyecekler ağız kuruluğunu arttırmaktadır. Bunların yerine taze sıkılmış meyve suları ile meyve, sebze ve tahıllı besinler gibi lifli gıdaların tüketilmesi ağızdaki tükürük akımını hızlandırmaktadır. Lifli besinlerin tüketilmesi, tükürük akımını hızlandırdığı gibi ağız içi temizliği bakımından da oldukça önemlidir.

Süt ürünleri ağız kokusu yapıyor : Tüketilen besinlerin ağız kokusuyla yakından ilgisi bulunmaktadır. Süt ürünleri çoğunlukla ağız kokusuna yol açabilmektedir. Tok tuttuğu için sahur sofralarında tercih edilen peynir ve yumurta tüketimi de ağız kokusu sorununu tetikleyen etkenlerdendir. Öğünlerde pırasa, domates, kereviz gibi su içeriği bol sebzeleri tercih etmek, ağız kokusunun azalmasına yardımcı olmaktadır.