BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

MERSİN İDMANYURDU’NDA KONGRE HAZIRLIĞI

Spor Toto Süper Lig’de düşmesi matematiksel olarak kesinleşen Mersin İdmanyurdu’nda kongre hazırlıkları başladı. Kulüp Başkanı Ali Kahramanl...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’de düşmesi matematiksel olarak kesinleşen Mersin İdmanyurdu’nda kongre hazırlıkları başladı. Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, zaman kaybetmeden olağanüstü kurula gideceklerini söyledi.
Kahramanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ligden düşmesi matematiksel olarak kesinleşen Mersin İdmanyurdu’nu, güçlü bir yönetimle yeniden Süper Lig’e çıkaracaklarını belirtti. Mersin İdmanyurdu’nun Süper Lig’de olmayı hak eden bir takım olduğunu vurgulayan Kahramanlı, bunun için yeni sezonda şampiyonluk için yarışan bir ekip olacaklarını kaydetti. ’Bu takımı yeniden Süper Lig’e çıkarmak boynumun borcu’ diyen Kahramanlı, bunun için yönetimde değişikliğe gideceklerini ifade ederek, "Bu süreçte bana ’yeni yönetimde yer alacak mısınız?’ diye sorarsanız, ben hiç bir zaman görevden kaçmadım, kaçmam da. ’Bu göreve talip misiniz?’ diye sorarsanız, talip de değilim. Eğer bu göreve talip olanlar varsa, bu görevi benden daha iyi yapacak olanlar varsa, cesareti ve yüreği olan varsa Mersin İdmanyurdu burada. Bu takım benim takımım değil, bu takım herkesin takımı. İsteyen varsa gelsin alsın, ben onlara yardımcı olacağım. Ama gelmek isteyen yoksa, onlar bana destek versin, maddi ve manevi olarak yanımda dursunlar. Görev olduğu sürece kaçmadım. Ben bu görevi istemedim, bana verildi. Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan ve Vali Sayın Hasan Basri Güzeloğlu, bana destek olduklarını ve takımın başında kalmamı istediler" dedi.
Sezonun bitmesiyle birlikte yeni sezonun hazırlıklarına başlayacaklarını dile getiren Kahramanlı, yönetim kurulunun tamamen değişmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti: "Zaman kaybetmeden olağanüstü genel kurula gideceğiz. Çünkü yapacağımız çok iş var. Hedeflediğimiz işleri başarmamız için yönetim kurulunun bir an önce değişmesi gerekiyor, değişecek de. Bu yönetimle hareket etmemiz mümkün değil. Haziran ayında transfer sezonu başlıyor. Yönetimin değişmesiyle transfer komitemizi kurup çalışmalara başlamalıyız. Seneye yeniden Süper Lig’e çıkarma kaydı şartıyla hareket edeceğiz. Bugüne kadar hatalarımız olmuştur, bunları kabulleniyorum. Ama bundan sonra mümkün olduğunca hata yapmadan götüreceğiz”
Bundan sonra kurumsallaşmaya önem vereceklerini, kuracakları ekibin de bu yönde olacağını belirten Kahramanlı, sezon açılmadan 1 ay öncesine kadar tesislerin temelini atmak istediklerini kaydetti. Yeniden Spor Toto Süper Lig’e çıkmanın kolay olmayacağını ifade eden Kahramanlı, "Kolay değil, bunun bilincindeyiz. Ama biz zoru başarırız. Nasıl düşürdüysek öyle de çıkarırız. Buna inanan yönetici, futbolcu, masör ve malzemeciye ihtiyacımız var. Onları bulup onlarla çalışacağız" şeklinde konuştu.
(İHA)