BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

IRAK’TA KANLI SALDIRILAR: 19 ÖLÜ

Irak’ın iki ayrı kentinde düzenlenen 3 bombalı saldırıda 19 kişinin hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı. <br/>Irak’ın Amara ve Diva...

Abone ol

Irak’ın iki ayrı kentinde düzenlenen 3 bombalı saldırıda 19 kişinin hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.
Irak’ın Amara ve Divaniye kentlerinde Şii müslümanlara yönelik olarak düzenlendiği iddia edilen bombalı saldırılarda en az 19 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı. Başkent Bağdad’ın 320 kilometre kadar güneydoğusunda yer alan Amara kentinde sabah saatlerinde fabrika ve market işçilerinin toplanma noktasında meydana gelen iki patlamada 12 sivilin hayatını kaybettiği, 25 kişinin de yaralandığı bildirildi. Irak polisi tarafından yapılan açıklamada, saldırıda park halinde 2 adet bomba yüklü aracın kullanıldığı bilgisine yer verildi. Başkent Bağdad’ın 130 kilometre kadar güneyindeki Divaniye kentinde meydana gelen bir diğer patlamada ise bir restoranın yanına park edilmiş bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 7 sivilin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırıyı şu ana kadar herhangi bir grubun üstlenmediği, fakat eylem şekli itibariyle El Kaide’den şüphelenildiği belirtildi.
Patlamaların gerçekleştiği bölgelerdeki yoğun nüfusun Şii olması nedeniyle saldırılarda mezhep çatışması izlerinin görüldüğü kaydedildi. Uzun zamandır mutabakatın ve refahın sağlanamadığı Irak’ta mezhep çatışmaları Salı günü Türk kenti Kerkük yakınlarındaki Hawija’da kamp kuran silahsız Sunni protestocuların üzerine Irak kuvvetleri tarafından ateş açılmasıyla şiddetlendi. Irak kuvvetlerinin silahsız siviller üzerine açtığı ateş sonucunda en az 20 masum göstericinin hayatını kaybettiği Hawija hadisesinin ardından böyle bir saldırının gelmesi bölgede mezhep savaşlarının hız kazanacağı korkusunu da beraberinde getirdi.
(İHA)