BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

'Merkel'ın Türk politikası yüzkarası'

The Guardian Türkiye'nin AB dışında bırakılmasının büyük bir felaket olacağını belirtti. Gazete Angela Merkel'ın Türkiye politikası için 'tam bir yüzkarası' yorumu yaptı.

Abone ol

Gazetede, 'neden IRA, İslamcı teröristlerden daha küçük bir tehditti?' başlığıyla çıkan yorum haberde, Irak ile İngiltere'nin yeni anti-terör yasası ve Türkiye'nin Avrupa'ya alınmamasının medeniyetler çatışmasının gerçek olması anlamına geldiği ifade edildi.

'Hıristiyan aleminin içinde yaşadığı kalenin girişindeki köprüyü kaldırmakla intihar saldırılarının azalmayacağı' görüşünün dile getirildiği yorumda, "batı demokrasisi ve hoşgörüsünün içi boş bir riyakarlıktan başka birşey olmadığının en iyi kanıtı, insan haklarına çekidüzen vermiş bir Türkiye’nin reddedilmesi olacaktır" ifadelerine yer verildi.

'Müslümanların kanıta ihtiyacı yok'

Yorumda, “Müslümanların bunun bir medeniyetler savaşı olduğunu doğrulamaları için daha başka neye ihtiyaçları var? diye soruldu.

Bunun bir seçim, bir yol ayrımı olduğu savunulan yorum yazısında, “daha uzun yıllar teröre katlanılması gerekiyor, ama yanlış şeyler yapmaya devam edersek bu sürenin kaç yıl değil kaç on yıl olacağının düşünmemiz gerekir” uyarısında bulunuldu.

Türkiye’nin AB’nin dışında bırakılmasının büyük bir felaket olacağının vurgulandığı yazıda, Almanya'da seçimlerin galibi Angela Merkel'ın başbakan olsa da olmasa da Türkiye konusunda benimsediği politikanın, tam bir 'yüzakarası' olduğu ifade edildi.

Almanya seçimlerinde Merkel'ın zaferi

Almanya'da geçtiğimiz pazar günü yapılan genel seçimleri çok az farkla Angela Merkel liderliğindeki Hıristiyan Birlik partileri kazanmıştı.

Son sonuçlara göre Hıristiyan Birlik Partisi oyların yüzde 35.2'sini alırken, Sosyal Demokratlar oyların yüzde 34.3'üne sahip olmuştu

Hür Demokrat Parti (FDP) yüzde 9.8, Sol parti yüzde 8.7, Yeşiller Partisi ise yüzde 8.1 oranlarında oy almıştı.

Partiler ve çıkarttıkları milletvekili sayıları ise şöyle:

Hıristiyan Birlik Partileri, yüzde 35.2 ile 225 sandalye

Sosyal Demokratlar, yüzde 34.3 ile 222 sandalye

Hür Demokratlar, yüzde 9.8 ile 61 sandalye

Yeşiller, yüzde 8.1 ile 51 sandalye

Sol Parti, yüzde 8.7 ile 54 sandalye

Haber: Metin Güneş
Kaynak: www.cnnturk.com.tr