BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,93
ALTIN 2.505,40
HABER /  GÜNCEL

Merkel'i tokatlama şansı

Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya liderini Eylül'de seçecek. Adaylar sanal ortamda da birbiriyle kıyasıya mücadele ediyor. Rakipler birbirini internette tokatlıyor.

Abone ol

Almanya seçimleri için geri sayım sürüyor. Siyasi partiler Türkiye'yi de yakından ilgilendiren seçimler için kampanyalarına hız verirken, sanal ortamda da seçimlerle ilgili internet sitelerinin sayısı çığ gibi artıyor.

Bu siteler arasında, özellikle adayları komik durumlara düşürenler ön plana çıkıyor. Sitelerde adayları yumruklayıp, şekilden şekle sokabiliyorsunuz.

Alman siyaset sahnesinin alay edildiği internet sitelerinde birbirinden ilginç oyunlar var. Bunlardan biri de 'adayını tokatla' oyunu. Burada önce tokatlamak istediğiniz adayı seçiyorsunuz. Üzerine tıkladıktan sonra adayın resmi büyüyor ve bir el yüzüne çarpıyor. Yanında da büyük puntolarla bu adayın kaç kez tokatlandığı görülüyor.

'Kızıl tehdit' adlı bir diğer oyun ise Türkiye karşıtlığıyla tanınan Alman Hıristiyan Birlik Partisi (CDU) lideri Angela Merkel'e ithaf edilmiş. Yıldız Savaşları'ndan esinlenerek hazırlanan oyunun açılış sayfasında Merkel'i Jedi şövalyesi kılığında görüyoruz.

Oyunda Merkel, onlarca Gerhard Schröder ve Sosyal Demokrat Parti Başkanı Franz Müntefering kafalarını yoketmeye çalışıyor.

'Kendi başbakanını kendin yarat' oyununda ise liderinizi seçiyor, ardından da yanında bulunan diğer liderlerin göz, baş ve saçlarını alıp yeni başbakan adayları yaratıyorsunuz.

Mesela Merkel'in gözü, Schröder'in saçı, Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer'in burnu ve sol parti lideri Oskar Lafontaine'nin boynu ve Demokratik Sol Parti Başkanı Gysi'nin ağzını karıştırınca ortaya ilginç bir başbakan çıkıyor.

Seçimlerle ilgili siteler sadece oyunlarla sınırlı kalmıyor. Siteler arasında 'oy vermeye gitmeyeceğim' adlı bir site de var. 'Oy kullanmayacağım çünkü' başlığıyla açılan sitede isteyenler gerekçelerini yazıyor. Site, oy kullanacaklar içinde bir bölüm hazırlamış.

İlgi çeken bir başka site ise 'Almanya'nın depresyon barometresi'. Almanya'nın sosyal, ekonomik ve siyasi durumuna ilişkin yedi soruyu cevapladıktan sonra kendi ruh haliniz barometreye dahil ediliyor. Son görünüşe bakıldığında, depresyon düzeyi henüz o kadar yüksek değil.

Kaynak: