BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,83
ALTIN 2.403,76
HABER /  POLİTİKA

Meral Akşener'e resti çekti! İttifak yaparsan Genel Başkanlığa aday olurum, kaybedersem yeni parti kurarım!

İYİ Parti'de işler karışıyor. Meral Akşener'in CHP ile ittifak kapısını kapatmamasına partinin en flaş isimlerinden Bilge Yılmaz isyan etti. İYİ Parti kulislerinde Yılmaz'ın " Genel başkanlık konusunda sahaya çıkabilirim. Genel başkanlığı kazanamazsam gerekirse yeni bir parti kurarım" resti çektiği konuşuluyor.

Abone ol

İYİ Parti'de Meral Akşener'e rakip çıktı! Gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Partili Bilge Yılmaz'ın Meral Akşener'in karşısına çıkabileceğini öne sürdü. Tv100'de ekrana gelen "Eşit Ağırlık" programında konuşan Barış Yarkadaş, İYİ Parti'de çekişmenin iyice gün yüzüne çıktığını belirterek, "Meral Hanım'ın 26 Ağustos'ta 'gemileri yakmaktan vazgeçmesinden rahatsız olan' önemli bir grup var Ankara'da" deyip şöyle devam etti: 

"Bunlardan biri de kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden biri olan Bilge Yılmaz. Bilge Yılmaz'ın radikal bir ittifak karşıtı olduğu, İYİ Parti ve CHP'nin kesinlikte ittifak yapmaması yönünde lobi yaptığı konuşuluyor. Bilge Yılmaz'ın "Parti yönetimi ittifakta ısrar ederse genel başkanlık konusunda sahaya çıkabilirim. Genel başkanlığı kazanamazsam gerekirse yeni bir parti kurarım' dediği İYİ Parti kulislerinde konuşuluyor."

Hiçbir şey kazanamayacaksak niye giriyoruz

- Gürkan Hacır’ın programında Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta çok sert bir konuşma yapacağını söyledim. Bizim o yayınımızın olduğu gece Meral Akşener’in telefonları susmadı hem o gün hem ertesi gün ve kendisini arayan ‘Bu bilgiler doğru mu?’ diyenlere de biraz sert cevaplar verdiğini biliyorum

- Meral Akşener kendisini ziyaret eden milletvekillerine ilginç sözler sarf ediyor, bugün İYİ Parti’den önemli bir isimle konuştum, "Son havayı sana özetleyeyim" dedi ve şunları söyledi: "Sizin o yayından sonra parti teşkilatlarında ‘Biz hiçbir şeyi kazanamayacaksak niye bu seçimlere giriyoruz’ diye bir hava oluştu.

Milletvekili ve yöneticilere uyarı yaptı

Meral Hanım da bu havayı gördüğü için, Ankara, İstanbul İzmir’i ittifak görüşmelerinde kendisine ayırdı, hatta kendisini ziyaret eden vekillere "CHP’nin iç işlerine karışmayın, hiç kimse CHP'nin iç işlerine karışarak yorum yapmasın, biz kendi partimizi büyütelim Kemal Kılıçdaroğlu’na saygısızlık algılanabilecek sözleri de hiç kimse etmesin" tavsiyesinde bulunuyor’ dedi.

- Bu sözleri birkaç kişiye tekil olarak mı yoksa kendisini ziyaret eden birçok vekile mi söyledi diye sordum "Birçok vekile söylediğini ve birçok parti yöneticisine söylediğini rahatlıkla ifade edebilirim" dedi.