BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.470,90
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Meral Akşener'e kaset olayında bomba destek

MHP'li Meral Akşener'e yöneltilen 'kaset' iddialarının ardından, Sare Davutoğlu ve Hayrünnisa Gül'den de Akşener'e destek geldi.

Abone ol

MHP'li Meral Akşener hakkında, A Haber’de 10 Mayıs'ta yayınlanan Gece Ajansı adlı programda, Latif Erdoğan'ın çok büyük tepki çeken 'kaset' iddialarının ardından, Sare Davutoğlu ve Hayrünnisa Gül’ün Meral Akşener’i aradığı öğrenildi.

KADIN DAYANIŞMASI

Latif Erdoğan’ın dile getirdiği ve büyük tepki çeken kaset iddialarının ardından Meral Akşener’e destek sürüyor. Fox TV canlı yayınına katılan MHP Milletvekili Meral Akşener, Son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun ve 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün kendisini arayıp destek olduklarını belirtti.

Başbakanlık kaynakları da Sare Davutoğlu’nun Akşener’i aradığını doğruladı.

LATİF ERDOĞAN KASET İDDİASINDA NE DEMİŞTİ?

A Haber'deki programda MHP’li Meral Akşener için “Onun da kaseti mi var nesi var, nasıl ele geçirdiler” sözü olay yarattı. Bu iddialara
 Meral Akşener'den sert yanıt geldi: Bunlar Müslüman görünümlü münafıklar!

KASETİ VAR İDDİASI
A Haber’de yayınlanan Gece Ajansı adlı programda konuşan Latif Erdoğan, “Meral Akşenir kaset iddiası için şunları söylemişti;

“Kaset… biliyor da, paralelcilerin elinde bir kadın için hiç de yakışmayacak kasetler var. Dolayısıyla o artık bir esire durumundadır. Ne derlerse yaptırırlar. Samanyolu’na da çıkar, hatta minarede röportaj yapacağız derlerse oraya da çıkar. Şu an acınacak halde. Bu kesin… Bunu ben bilgi olarak söylüyorum” ifadelerini kullandı.

AKŞENER’DEN SERT TEPKİ

Bu iddialar üzerine Twitter’dan açıklama yapan Meral Akşener “Müslüman görünümlü münafıklar' diyerek dava açacağını duyurdu. Kaset iddiasına hayli sinirlenen Meral Akşener, "Alçak, şerefsiz, haysiyetsiz' diyerek ağzına geleni saydırmıştı. İşte yazdıkları;

ekran-resmi-2015-05-11-15.27.32.png 


MHP Milletvekili adayı Meral Akşener, CNN Türk televizyonunda da kaset iddialarına ateş püskürmüştü. 

CNN EKRANLARINDA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Akşener, kendisi hakkında ortaya atılan kaset iddiaları ilgili olarak mahkemeye şikayette bulunduğunu ve RTÜK’e müracaat etiğini açıklayarak ve kadının şeref ve namusunun devleti yönetenlere ait olduğunu belirterek "Bundan sonrası bu ülkeyi yönetenlerin işidir" diye konuştu. ''Bu iki taraftan da hiçbir şey çıkmıyorsa o zaman bu iki kişinin birisi Müslüman olduğunu söylüyor. Demek ki bu kişi ile aramızda İslam hukuku dahil olacak'' diyen Akşener, ''Ben de Müslüman bir Türk kadını olarak kısas hakkım doğacak. İftiranın karşılığı ilgiliye 80 adet değnek atmaktır'' demişti.

İŞTE AKŞENER'İN CNN'DEKİ O TEPKİSİ- PLAYER'A TIKLAYINIZ 




RTÜK 13 BİN TL CEZA KESTİ

MHP’li Meral Akşener, “Bir kadın için hiç de yakışmayacak kasetleri var” iddiasında bulunan Latif Erdoğan’a sert tepki göstererek, “İftiranın karşılığı, 80 adet değnek atmaktır” dedi. RTÜK kanala 13 bin TL para cezası verdi.

Akşener, kaset iddiasının sahibi için “Bu kişi Müslüman olduğunu söylüyor. Hukuki yoldan bir şey çıkmazsa bu kişiyle aramızda İslam hukuku dahil olacak. Müslüman bir kadın olarak kısas hakkım doğacak. İftiranın karşılığı, 80 adet değnek atmaktır” demişti.