BIST 9.559
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.475,36
HABER /  GÜNCEL

Meral Akşener seçim beyannamesini açıkladı neler vaat etti?

İYİ Parti lideri ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener 24 Haziran öncesi 'Seçim Beyannamesi'ni açıkladı. Akşener'in en çok alkış alan vaadi TRT'nin satılması oldu...

Abone ol

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçim beyannamesini açıklıyor. İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, partisinin seçim beyannamesini açıkladı. Beyannamede ekonomi politikalarından eğitime, TRT’nin özelleştirilmesinde, hayvan haklarına ve Passolig'in kaldırılmasına kadar birçok başlık dikkat çekti. Akşener, ''Parlamenter sisteme dönüş hedefimizi gerçekleştireceğiz. Cumhuriyet ve demokrasinin tüm uygulamaları herkese eşit biçimde sağlanacaktır'' dedi. OHAL'i kaldıracağını ve TRT'yi satacağını belirten Akşener, Meslek Yüksekokulu mezunlarına da kısa dönem askerlik vaadinde bulundu.

Meral Akşener, Ankara Spor Salonu'nda partisinin 'Milletle Sözleşme' adını taşıyan seçim beyannamesini açıkladı. Meral Akşener'in açıklamasından satırbaşları şöyle:

- Milletimize hizmet uğruna bizimle yürüyen kıymetli yol arkadaşlarım. Bugün burada Türkiye'ye rahat bir nefes aldıracak her bir insanımıza umut veren ülkemizdeki boğucu iklimi değiştirip iyi ki bu bizim ülkemiz dedirtecek yol haritamızı paylaşacağız. Yol haritamızın adını 'Milletimizle Sözleşme' koyduk. Türkiye'yi yönetme anlayışımızı özetleyen bir isim olsun istedik. Toplumda birlik ekonomide güven yönetimde liyakat olmazsa olmazımız dedik. Emeklilerimizin dertlerine öncelik verdik. Şartlar ağır insanlarımız umutsuzdu. Demir dağları delen eller burada. Milletimizin rahat bir nefes alması için bir sözleşme hazırladık.

İYİ Partililer, Akşener'e giderken kaza yaptı! 7 yaralı varİYİ Partililer, Akşener'e giderken kaza yaptı! 7 yaralı varİYİ Partililer, Akşener'e giderken kaza yaptı! 7 yaralı varİYİ Partililer, Akşener'e giderken kaza yaptı! 7 yaralı varHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

​PARLAMENTER SİSTEM VURGUSU... Hiç kimse milletten büyük değildir. Adalet herkes içindir ve hukuk kurumları hepimize eşit mesafededir. Cumhuriyet ve demokrasi tek kişinin eline bırakılmayacak kadar değerlidir. O değeri taşıyacak olan da demokratik parlamenter sistemdir. İnsanın iyiliğini ve devletin güvenliğini önde tutmayan hiçbir plan ve projenin altına imza atılamaz. İnanç ifade ve teşebbüs özgürlüğü anayasal güvence altındadır. Devletin görevi insanın evinde mutlu yatağında huzurlu sokakta güven içinde yaşamasını sağlamaktır. Bulunduğumuz her yerde cehaleti yıkıp bilgiyi kapışarak bölüşmeyi yıkıp adil biçimde bölüşmeyi ilke edinmiş medeniyetin temsilcileriyiz. Bizi diğer milletlerden üstün kılan hasletlerimizi yeniden hatırlamak hatırlatmak zorundayız. Tarih bizden başka bir bin yıllık kardeşliğe şahitlik etmemiştir.

'SORUNLU DEVLET YERİNİ SORUMLU DEVLETE BIRAKMALI'... Bizler bu sözleşmeyi hazırlarken bizi biz yapan değerlerimizi yeniden hatırlatmak istedik. 81 milyon insanımızın her biri için devlet korkunun aygıtı olarak görülmesin. Her gün kriz çıkaran sorunlu devlet yerini sorumlu devlete bırakmalıdır.

REİS DE PAŞA DA YOKTUR...  Akılcı politika sadece rakamlar demek değildir. Türkiye'nin kaderi gücü sımsıkı elinde tutan bir zihniyete asla terk edilemez. Parlamenter sisteme dönüş hedefimizi gerçekleştireceğiz. Cumhuriyet ve demokrasinin tüm uygulamaları herkese eşit biçimde sağlanacaktır. Devletimize nüfus cüzdanı ile bağlı olan herkes devletimizin karşısında eşit olmalıdır. Taşıdığımız kimlik belgelerinin dışında ağa da reis de paşa da yoktur.

İYİ Parti'nin seçim beyannamesini yukarıdaki resme tıklayarak okuyabilirsiniz...

TRT'Yİ SATACAĞIZ... Kamunun ödediği verdiği belgelerle belirli bir kesimin borazanlığını yapmış olan TRT'yi satacağız. Sanıyorum şimdiye kadarki seçim vaatlerimiz arasında en çok alkış alan TRT'nin satılması oldu.

MÜTEAHHİT EKONOMİSİNE ÇEVRİLDİK... Ekonomimiz müteahhit ekonomisine çevrilmiştir. OHAL uygulamasına göreve geldiğimiz an itibarıyla derhal son vereceğiz.

YENİ ANAYASA YAPACAĞIZ... Devletin idari yapısı ve faaliyetlerinde hukukun üstünlüğünü yeniden tesis edeceğiz. Yeni anayasa bireysel hak ve hürriyetleri çok güçlü bir şekilde teminat altına alacağız. Milletinden korkan bir devlet olabilir mi? 

RTÜK'Ü VE İNTERNETİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ... Medya alanında önemli düzenlemeler getiriyoruz. Devletin tüm basın yayın kuruluşlarına eşit mesafede durmasını sağlayacağız. RTÜK'ü siyasi etkilerden arındırarak asli görevlerine odaklanmasını sağlayacağız. İnterneti özgürleştiriyoruz. İnanç özgürlüğü önündeki fiili engelleri kaldıracağız.

'SEÇİM BARAJINI YÜZDE 5'E İNDİRECEĞİZ'... Seçim barajını yüzde 5'e indireceğiz. Seçmen sayısına göre yurtdışı seçim bölgeleri oluşturacağız.

POLİSLERE 3600 EK GÖSTERGE... Polislerimizin ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız. Uzman er ve erbaşlara görev süreleri sonunda kadroya geçmelerini sağlayacağız.

ÖĞRETMENLERE PERFORMANS SİSTEMİNİ KALKACAK... Öğretmenlerimizin 3600 ek gösterge alabilmelerinin yolunu açacağız. Performans sistemi gibi ucube bir duruma son veriyoruz.

MUHTARLAR BELEDİYE YÖNETİMİNE KATILACAK... Muhtarlarımız başımızın tacıdır. Muhtarlarımızın belediyelerin yönetim mekanizmalarına aktif şekilde katılımlarından yanayız.

MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNLARINA KISA DÖNEM ASKERLİK... Mesleki eğitimi cazip hale getirmek için Meslek Yüksekokulu mezunlarına kısa dönem askerlik imkanı sağlayacağız.''