BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,80
ALTIN 2.478,29
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Meral Akşener: Başbakan olurum

MHP genel başkan aday adaylarından Meral Akşener, canlı yayında iddialı açıklama yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER. COM-  MHP'nin hem AK Parti hem de CHP seçmeninden oy alabildiğini söyleyen Meral Akşener, "MHP bu değişikliği yaptığı takdirde ben başbakan olurum" dedi.

Gazeteci Hakan Çelik'in sunduğu Hafta sonu" programına konuk olan MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

KURULTAY KARARI 1 AY İÇİNDE ÇIKAR

Bahçeli'nin 2018'i işaret ettiği MHP kurultayı için muhalifler bir an önce yapılmasını istiyor. Akşener, "Kurultay konusunda başvurduk. En geç bir ay içinde karar çıkar" iddiasında bulundu.

MHP HER İKİ TARAFTAN OY ALIYOR

MHP'nin Türkiye'ye lazım bir parti olduğunu söyleyen Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

"Dolayısıyla MHP'yi iktidar edebilmektir. Benim inancım MHP'nin potansiyelinin yüzde 12'nin çok çok üstünde olduğudur. MHP hem yüzde 70'lik AK Parti'nin bugün çoğunluğunu aldığı çizginin sağ tarafında yer alan milliyetçi muhafazakar dediğimiz seçmenden oy alabiliyor. Hem de çizginin bu tarafında kalan daha CHP'ye oy verir kitle var. Dolayısıyla AK Parti seçmeniyle CHP seçmeni birbirine oy vermiyor. MHP her iki taraftan oy alıyor ve her iki tarafa oy verebiliyor.

BEN BAŞBAKAN OLURUM

Yüzde 12'lerde dolaşırsanız ancak bu olur kanaatini oluşturursanız, o zaman oy veriyorsunuz. Ama bu arkadaşlar ülkeyi yönetirler iktidar olurlar algısını oluşturdugunuz zaman her iki taraftan oy aldığınızda ilk seçimde tek başına iktidar için yürüyecektir.

Ama net bildiğim bir şey var. MHP başbakanlığı alacaktır. Bunu özellikle söylüyorum. Bu tabi ki bir metafor. Ama bir inancın gereği. MHP bu değişikliği yaptığı takdirde ben başbakan olurum. "

AK PARTİ'YE SELİN SAYEK BÖKE ELEŞTİRİSİ

Akşener, iktidara yakın bir gazetede CHP sözcüsü Selin Sayek Böke'nin Hıristiyan olduğu haberine AK Parti'den güçlü bir şekilde tepki gösterilmemesini eleştirdi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ: 15 YIL KAYBEDER

Başkanlık isteminin sayın Erdoğan üzerinden tartışılmasının yanlış olduğunu belirten Akşener, "Başkanlık sistemi bir rejim değişikliğidir. Türkiye en az 15 yıl kaybeder" dedi. Akşener, başkanlık sisteminin referanduma gitmesi halinde hayır oyu kullanacaklarını söyledi.

SİNAN OĞAN VE KORAY AYDIN İLE İŞBİRBİRLİĞİ İÇİNDE REKABET

Diğer genel başkan adaylarıyla herhangi husumetin olmadığını açıklayan Akşener, "Sinan Oğan ve Koray Aydın ile işbirliği içinde rekabet yaşıyoruz" dedi.

GÜLEN'LE 1997'DE İKİ KEZ GÖRÜŞTÜM

Fethullah Gülen ile 1997 yılında kısa süreli iki kez görüştüğünü daha sonra bir daha görüşmediğini belirten, Akşener, "MHP 2011 seçimlerine giderken arkadaşların uğradığı komplo nedeniyle Cemaat'le daha net mesafe devreye girdi. Benim de bir çok arkadaşın da irtibatın olduğunu sanmıyorum" açıklamasını yaptı

Paralel yapıyla mücadele konusunda iktidar partisini eleştiren Akşener, "AK Parti paralel yapı ile dostluk içindeydi şimdi ne oldu?" diye sordu.