BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Mengi, Tatlıses'e fena yüklendi

Vatan gazetesi Yazarı Ruhat Mengi, Bugün Gazetesi'nde köşe yazmaya başlayan Tatlıses'i sert bir dille eleştirdi. Tabii bu eleştiriden gazete yönetimi de nasibini aldı...

Abone ol

Yazarlığın bu kadar ucuzladığı, İbrahim Tatlıses'in gazete köşesi sahibi olduğu yerde "olamaz" diye bir şey yoktur artık. Her şey olabilir!

Efendim, bütün gazeteleri okuyamıyoruz tabiî, bunu tepkili okurlarım haber verdikten sonra okudum. Bizlerin köşesine konu olması bile yeterli reklâmdır onun için, ama artık bu kötü örneklere son verilmesi gerekiyor, bu nedenle yazacağım. Kendisiyle beraber olan kadınların en hafif şiddet olayı olarak burun kırılması, göz morarması, bacaktan vurulma gibi eylemlerle karşılaştığı bu "baş tacı" türkücü bir gazetenin kendisine verdiği köşede "Kadınlarımız" başlığıyla kadınları anlatmış.

Tam "Kız ben seni vurmaz mıyım, saçlarından asmaz mıyım" şarkısına yakışır şekilde...

* "Gerekirse onlar için hem ölürüz, hem de 39 yerinden sokak ortasında bıçaklarız, aşağılarız, iter kakarız, çünkü onlar bizim KADINLARIMIZ"

* "Uğurlarında hapis yattığımız, uğurlarında prangalar eskittiğimiz kadınlarımız"

* "Dışarıda kızgınlığımızı atamadığımız, eve gelince onlara patladığımız, hıncımızı onlardan aldığımız..."

* "Dul kaldıkları için şehvet uğruna asıldığımız..."

* "Bazen mal gibi görülen, bazen sövülen, dövülen..."

* "Uyuduğu için sopa yiyen..."

İçinde şiddet, kötülük ve cehalet olmayan tek satır yok denebilir, öyle bir yazı işte. Ve kıdemli, değerli yazarları da olan gazete bu korkunç yazıyı basmış. Kontrol etmeden, topluma karşı en ufak bir sorumluluk hissetmeden yayımlamış.

Eğer tirajını 50-100 kadar arttırıyorsa yeter ona çünkü... Başka sorun yok! Bu mudur gazeteci sorumluluğu, bu mudur basın? Haydi yazarlık bu kadar ucuz, topluma verilen zararın da mı önemi yok? O kıdemli yazarlar böylesi bir yanlışa nasıl susuyorlar?

Bunları halkına TV'leriyle, gazeteleriyle sunan bir medyanın bulunduğu ülkenin kadın mezbahasına dönmesi elbette kaçınılmazdır.

Son haber; Gaziantep'te 26 yaşındaki karısı ile iki çocuğunu bıçaklayarak öldüren bir baba... Bu tür haberleri medeni ülkelerde duymazsınız. Adı üstünde "medeni" dirler çünkü... O ülkelerin yönetimleri toplumlarını sistematik bir şekilde eğitir, şiddetin hiçbir şeye çözüm olmayacağını öğretirken bir yandan da vatandaşının güvenliği için her önlemi alır. Bu da yetmezse yasalarını uygular, şiddeti ağır yaptıranlarla önler.

Şiddete uğrayan kadınların emniyette olacağı, iyi korunan ve adresi gizlenen "sığınma evleri" açar. Bizdeki gibi "40 milyon kadın nüfusa 9 sığınma evi" olarak değil, yüzlercesini...

AKP Hükümeti bunu kolayca yapabilecekken yapmadı. Aksine mevcut sığınma evleri bile kapatıldı. Hiçbirine devlet desteği verilmedi.

Şimdi, her kötü olayından sonra yaptıktarı gibi, "kadınlan bıçaklarız, asarız, keseriz" yazısından sonra da kadınlar gidip türkücü Tatlıses'in programında göbek atacaklar. Atsınlar...
İnsanda beyin olmayınca... İlke, onur ve hiçbir değer kalmayınca sınırlar yok olur demiştik.

Tek bildikleri şey göbek atmak ise şiddet sırası kendilerine gelene kadar atsınlar atabildikleri kadar!

Ama hiç değilse saygısı, onuru, vicdanı olanlar önlesin bu gidişi. Birileri "saçmalamaya" dur desin artık!