BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.310,20
HABER /  GÜNCEL

Memur kefen giyip bordro yaktı

Türkiye Kamu- Sen ve Türk Eğitimsen üyesi memurlar Türkiye'nin birçok ilinde bordro yakarak yapılan yüzde 3'lük maaş zammını protesto etti.

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen üyeleri başta olmak üzere memurlar TBMM Dikmen Kapısı önünden İstanbul'a, Diyarbakır'dan İzmir'e Türkiye'nin dört bir yanında yaptıkları eylemlerle yüzde 12 zam istedi.

En ilginç görüntü ise Bursa'da yaşandı. Türkiye Kamu-Sen üyeleri Yeniçeri kıyafetleri giyerek Bursa Ak Parti İl Başkanlığı önünde bordro yaktı. 
İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, memurların zor şartlar arasında geçindiğini belirterek, "2014 yılında aylık olmak üzere bir doktor 182, mühendis 175, avukat 156, imam 69, hemşire 56, düz memur 42, şoför 36, hizmetli ise 24 lira enflasyon yüzünden zarara uğradı" diye konuştu. 

 FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

VALİLİK ÖNÜNDE BORDRO YAKTILAR

İstanbul'da ise, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sendikası üyeleri, İstanbul Valiliği önünde düzenledikleri eylemde maaş bordrolarını yakarak yüzde 12'lik ek zam istedi. Cağaloğlu'ndaki İstanbul Valiliği önünde saat 12.30'da toplanan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sendikası üyesi yaklaşık 100 kişi, yapılan 3+3'lük maaş zamlarını protesto ederek bordro yaktı.

SERV ANLAŞMASI'NDAN FARKSIZ

Burdur'da da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Türkiye Kamu- Sen üyeleri, hükümetin memur ve emekliye 2015 yılı için verdiği yüzde 6 oranındaki zammı protesto etti. İl Temsilcisi Orhan Akın, 2013 yılı Ağustos ayında imzalanan toplu sözleşmenin memur ve emekliler için 'Sevr Anlaşması'ndan farksız olduğunu savundu.
 
Denizli'de ise hükümetin memur maaşlarına yaptığı zammı Türkiye Kamu- Sen üyesi memurlar bordro yakarak protesto etti. Pamukkale Kaymakamlığı karşısında basın açıklaması yapan memurlar adına konuşan Turgay Demirtaş, yüzde 12 zam istediklerini söyledi.

DUMANLA MESAJ GÖNDERDİLER

Türkiye Kamu- Sen üyeleri sorunlarına kulak tıkandıklarını öne sürerek, Kızılderililerin haberleşme yöntemi olarak nitelendirdikleri 'duman' ile mesaj göndereceklerini belirterek bir teneke içinde ateş yaktı.

Kamu- Sen üyelerinin Kayseri'de yaptığı eyleme KESK üyeleri de destek verdi.

KEFEN GİYİP, TABUTA GİRDİLER

Kırıkkale'de Kamu-Sen'e bağlı 6 ayrı sendika üyesi bir grup memur, öğle tatilinde Hüseyin Kahya Parkı'nda toplanarak, hükümetin verdiği zammı protesto edip, maaş bordrolarını yaktı. Eylem sırasında 4 memura kefen giydirilirken, içlerinden biri tabuta konulup, dua edildi.

Eskişehir, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Antalya, Balıkesir, Denizli, Adıyaman ve Erzurum'da da Türkiye Kamu- Sen üyesi memurlar bordro yakarak maaş zammını protesto etti.