BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dikkat Kablolu Neriman'a dokunan yandı!

Polis Antalya'da kendini kablolu televizyon temsilcisi olarak tanıtarak insanları dolandırmaya çalışan Neriman takma isimli dolandırıcıyı yakalamaya çalışıyor.

Abone ol

Antalya'da Neriman takma isimli kadın 'dolandırıcılıkta son nokta' dedirtecek bir yöntem geliştirerek insanları soyup soğana çevirdi. Antalya polisi, kendini kablolu televizyon temsilcisi olarak tanıtıp yaşlı insanları dolandırmaya çalışan Neriman takma isimli dolandırıcının peşinde.

ÖZELLİKLE YALNIZ YAŞAYANLARI VE YAŞLILARI HEDEF SEÇİYOR

Özellikle de yalnız yaşayan kişileri ve yaşlıları kolay kandırılabilir görerek kurban olarak seçen dolandırıcı, “Kablolu televizyon temsilcisiyim. 2 bin lira borcunuz var. Ödemezseniz evinize haciz gelecek” yöntemiyle insanları kandırmaya çalışıyor. Sözde kablolu tv temsilcisi nakit parası olmayan yaşlılara senet imzalatmaya çalışıyor.

"EVE GİRDİ SENET İMZALATMAYA ÇALIŞTI"

Son işinde 80 yaşındaki S.N.’yi hedef seçen ve kendisini Neriman ismi ile tanıtan dolandırıcı, aynı yöntemlerle kurbanına yaklaştı. S.N.’nin evindeki televizyonun bozuk olması tesadüfünü de kullanan kadın rahatça eve girdi. Yaşlı kadına sorulan soran sözde temsilci, “Borcunuz var. Ödeme yapın aksi halde haciz işlemi yapacağız” dedi.

SAHTE DİYALOGLARLA KADINI İKNA ETMEYE ÇALIŞTI

Yaşlı kadın nakit parası olmadığını söyleyince, “O işi senetle çözeriz” diyen dolandırıcı, yaşlı kadın oğlunu aramak isteyince panikledi. S.N., oğlunu aradı ancak ulaşamadı. Bunun üzerine S.N.’den oğlunun numarasını isteyen dolandırıcı, “Teyzecim ben durumu oğlunuza anlatırım” diyerek sahte diyaloglarla kadını ikna etmeye çalıştı.

POLİS KABLOLU NERİMAN'IN PEŞİNDE

Neriman takma adlı dolandırıcı bir süre sonra senet getirmek için evden ayrıldı. Durumdan şüphelenen S.N. ise önce yakınlarına sonra polise haber verdi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, Antalya Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, söz konusu şahısla ilgili uzun süredir çalışma yürütüldüğünü açıkladı.

Kaynak: Hürriyet