BIST 10.010
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.402,20
HABER /  GÜNCEL

Memecan 'dansöz'ü böyle savundu

NTV ekranlarında Türkiye'de basın özgürlüğü tartışıldı, Salih Memecan'ın da katıldığı programa 'dansöz' karikatürü tartışması damga vurdu.

Abone ol

Sabah gazetesi karikatüristi Salih Memecan, önceki tavrına göre daha iddialı bir şekilde karikatürünü savunurken adeta 'hodri meydan' dedi.

BAŞBAKAN'I DA DANSÖZ KIYAFETİ İÇİNDE ÇİZEBİLİRDİM

sitesinde yer alan habere göre, Memecan tepki çeken karikatürünün arkasında dururken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine karşı dava açması durumunda ise kesinlikle kaybedeceğini söyledi. Memecan, daha önce de defalarca benzer karikatürlerin yapıldığını ancak böyle bir tepki gelişmediğini belirtirken, Turgut Özal'ın da dansöz olarak çizildiğini hatırlattı. Sabah çizeri Erdoğan için böyle bir karikatür çizip çizmeyeceği yönünde bir soruya da yanıt veren Memecan; ''Ben Başbakanı da dansöz kıyafeti ile çizebilirdim'' dedi.

Sabah çizeri, tartışma konusu olan karikatürünü savunurken ilginç bir noktaya da değindi. 'Dansöz' karikatüründe seksist bir bakış olmadığını söyleyen Memecan, 'benim karikatürümde Kılıçdaroğlu tam bir karikatür olarak çizildi ve cinsiyet üzerine cinsellik içeren bir espri yoktu kesinlikle' dedi.

TEZCAN, BAŞBAKAN'LA HANGİ KARİKATÜRÜ TARTIŞTI?

Zaman yazarı ve eski Başbanlık basın danışmanlarından olan Ahmet Tezcan ise programda Başbakan Erdoğan'ın karikatüristlere yaklaşımına dair ilginç bir örnek verdi. Erdoğan'ın doğruyu birazda yoldayken, yürürken bulduğunu söyleyen Tezcan şöyle devam etti:

Başbakan, Cumhuriyet çizeri Musa Kart'ın bir karikatürüne dava açacaktı, saatlerce konuşarak ikna ettik. Musa Kartı çok iyi tanırım, ne kadar naif ve iyi niyetli bir insan olduğunu bilirim, Başbakan'a uzun uzun anlattım. Kedi karikatüründe benim tezim şuydu zaten: Ya aslan olarak çizselerdi, o zaman da dava edecekmisiniz?'. Yani Başbakan'ın tavrı da tanıdıkça yumuşuyor.