BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,54
HABER /  SAĞLIK

Meme ucundan akıntı gelmesinin sebepleri nelerdir?

Meme ucunuzdan yeşil akıntı gelmesinin sebeblerini elmaelma.com sizler için derledi. Meme ucundan akıntı gelmesinin sebebi hangi hastalıklardır?

Abone ol

Meme başı akıntısı nedir, meme başı akıntısı neden olur, meme başı akıntısı hangi hastalıkların belirtisidir? Kadınların yüzde 25'inde meme ucu akıntısı görülmektedir. Görülen bu akıntılar hafife alınmamalı çünkü erken başlayan bir meme kanserinin belirtisi olabilir. Elmaelma.com olarak sizler için meme ucu akıntısının sebeplerini inceledik...

AKINTININ NEDENLERİ MUTLAKA İNCELENMELİ!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Saydam, 'Akıntının iki memeden, çok kanaldan gelmesi, yağlı ve süte benziyor olması meme kanseri dışındaki nedenlerle olabileceğini gösterir. Ancak tek memeden, kanlı ve açık renkli bir akıntı geliyorsa, mutlaka akıntının nedenleri incelenmelidir. Bu özelliklerdeki akıntı, erken başlayan bir meme kanserinin belirtileri olabilir' dedi.

HASTALIK HABERCİSİ OLABİLİR!

Kadınların yarısında hayatlarının belli dönemlerinde meme başı akıntısı görüldüğüne dikkat çeken Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Saydam, çoğunluğunun doktora gitmediğini söyledi. Saydam, meme başı akıntılarının doğal bir süreçten (sekresyon) kaynaklanabileceği gibi bir hastalık nedeniyle de oluşabileceğini ifade etti.

KULLANILAN İLAÇLAR AKINTIYA YOL AÇIYOR

Meme başı akıntısında hastalık riskinin yaşın ilerlemesiyle arttığını söyleyen Saydam, meme başı akıntılarının hepsinin incelenmesi gerektiğini kaydetti. Her meme başı akıntısının memede bir hastalık olduğu anlamına gelmediğini belirten Saydam, 'Çünkü mide hapları, anestezide kullanılan bazı ilaçlar, doğum kontrol hapları, kronik böbrek yetmezliği meme başı akıntısına yol açabilir' şeklinde konuştu.

KANLI AKINTIYA DİKKAT!

Patolojik ve patolojik olmayan meme başı akıntılarını birbirinden ayıran noktalar olduğunu ifade eden Saydam, 'Patolojik olmayan meme başı akıntıları genellikle her iki memeden, birden fazla kanaldan gelir. Yağlı, süt benzeri bir akıntıdır. Patolojik meme başı akıntıları ise, akıntı tek bir kanal ve tek memeden olur. Akıntı kanlı ve açık renklidir. Meme başı akıntısının kötü olma olasılığı yaşla birlikte artar. Kanlı akıntı kanserlerde, sarı ve yeşil renkli akıntı ise fibrokistik değişiklik durumlarında karşımıza çıkıyor. Sadece bunlara bakarak, 'Akıntı sarı ve yeşil renkte, sende bir şey yok' demek de yanlıştır. Mutlaka akıntının nedenleri araştırılmalıdır' dedi.

ERKEN TANI HAYAT KURTARIYOR!

Tetkiklerde olumsuz bir durum ortaya çıkmasa bile, meme başı akıntısı olan kadınlara ameliyat önerdiklerini kaydeden Saydam, şunları söyledi: 'Çünkü kesin tanı konulması ve hastanın yaşam kalitesinin korunması için ameliyatın yapılması gerekiyor. Ameliyatta hastadan çıkartılan parça patoloji uzmanları tarafından inceleniyor. İnceleme neticesinde kanser tanısı konduğunda, başlangıç halindeki bir meme kanserini vücuda yayılmadan tespit etmiş oluyoruz.

Kaynak: elmaelma.com