BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Melis ilik nakliyle hayata yeniden gülebilecek

İzmir’de, 2.5 yıldır yakalandığı lösemi hastalığından kurtulmak için büyük mücadele veren Melis Akbaş için Almanya’da bulunan uygun ilik, dü...

Abone ol

İzmir’de, 2.5 yıldır yakalandığı lösemi hastalığından kurtulmak için büyük mücadele veren Melis Akbaş için Almanya’da bulunan uygun ilik, dün gece yarısı İzmir Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’ne getirildi.
Prof. Dr. Savaş Kansu başkanlığındaki ekip operasyon için hazırlıklarını tamamlarken, Melis’in ameliyatının öğleden sonra başlaması bekleniyor.
Hastane önünde kızının operasyonunun başarılı geçmesi için dua eden baba Bahadır Akbaş, operasyon öncesi kızının yanından bir an olsun ayrılmayan eşini gördüğünü, Melis’in heyecanlı ama genel durumunun iyi olduğunu söylediğini belirtti. Baba Akbaş, “Şu anda Melis’in durumu iyi. Hazırlıklar yapılıyor. Bir saat içinde ameliyat başlayacak. Şu anda genel durumu iyi. Bekliyoruz. Melis’i hiç göremedim ama annesini gördüm. Annesi Melis’in iyi olduğunu, biraz heyecanlı olduğunu söyledi. Kızım sağlığına inşallah kavuşacak ve en kısa sürede evine, yuvasına, kardeşine kavuşup yürüyecek. İnşallah atlatacağız” dedi.

İLİK UYARSA BİR AY İÇİNDE TABURCU OLACAK
Melis’in doktorlarının kendilerine operasyonun ardından nakledilen iliğin uyum sağlayıp sağlamadığının bir ay içinde ortaya çıkacağını söylediğini dile getiren Akbaş, “Kan ve trombosit lazımmış. Ayarlamaya çalışıyoruz. Nakilden sonra 3 hafta sonra iliğin uyup uymadığı netleşecek. Tutarsa bir ay içinde taburcu edilecek ve kontrolleri başlayacak” diye konuştu.
Öte yandan Melis operasyona alınmadan önce olası bir duruma karşın doktorları baba Bahadır Akbaş’tan 0 (+) RH kan ve trombosit istedi. Melis’in öğleden sonra saat 13.00 gibi ameliyata alınacağı öğrenildi.
Hastane önündeki heyecanlı bekleyiş sürerken Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da Melis’i ve ailesini yalnız bırakmadı. Hastaneye gelerek babayı ziyaret eden Başkan Tartan, dışarıda bekleyen basın mensupları için de çay ve kahvaltı servisi yapılmasını sağladı.
(İHA)