BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.410,59
HABER /  SEÇİM

Melih Gökçek Erdoğan'ın adaylığına karşı çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, A Haber’de Can Okanar yönetiminde yayınlanan ‘Gündem Özel’in konuğu oldu.

Gündemdeki başlıklara dair önemli değerlendirmelerde bulunan Gökçek, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de kişisel kanaatini açıkladı.

“Sayın Başbakan’ın bir dönem daha Başbakanlık yapmasını arzu ediyorum” diyen Gökçek, “Köşk’e çıktığı taktirde de Abdullah Gül ile partide devam ederiz diye gönlümden geçiyor” açıklamasını yaptı.

Gökçek “Erdoğan’ın konuşmasının bedelini ödeyeceğiz” diyen Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir’e de yüklendi. CEM ÖZDEMİR'DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A YANIT... TIKLAYIN

Gökçek'in açıklamaları şöyle:

“ATOM BOMBASI YAPMAMIZDAN KORKUYORLAR”

Özelikle son zamanlarda Türkiye’deki mevcut gelişmeler özellikle Almanya’yı çok rahatsız ediyor. Bunun temelinde ekonomi ve para var. Başbakan’ın İstanbul’a yaptığı 3 yatırım ve Türkiye’ye yaptığı dördüncü nükleer santraller bunların aklını başından aldı. Almanya ve buradaki taşeronu Kılıçdaroğlu, baronlar, taşeron çocuklar var. Her olayda para karşılığı eylem ortaya koyan. Yukarıdakiler talimat veriyor, aşağıdakiler tatbik ediyor. İstanbul’un şu an mevcut havalimanlarıyla biz dünyada havaalanlarında 20. Sıradayız.3. Havaalanı bittiğinde biz 3. Sıraya çıkacağız. Almanya’da Frankfurt havalimanının ve İngiltere’de Londra havalimanının pabucu dama atılıyor. Yıllık getirisi 15 milyar dolar. İster mi Almanya ve İngiltere bunu? Türkiye iki nükleer santrali iade etti. Nükleer enerji kullanmaya başlayacağız. En büyük korkuları da nükleer enerji elde edince atom bombası yapmamız. Çünkü Atom bombası olan ülkenin dokunmazlığı var.

“SEN KİM OLUYORSUN CEM ÖZDEMİR?”

Sen şimdi gitmiş Almanya’da milletvekili olmuşsun. Hatta Başbakan için Almanya’ya gelmesin diyor. Sen kim oluyorsun da bunu diyorsun? Ne işi var burada diyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi için gelemez diyor. Senden mi izin alınacak? Sen gelme Türkiye’ye. Sen Türklüğünü bir kenara bırakmışsın Türkiye hakkında ahkam kesmeye çalışıyorsun. Orada 3 milyon Türk var. O Türklerin hakkını sen korumayacaksın yine Erdoğan koruyacak. Başbakan Almancayı öğrenin, uyumlu hareket edin diyor. Sağduyulu Başbakan öteki tarafta Alman hükümetine yağ çekmek için yırtınan bir Cem Özdemir! Herkes bu manada haddini bilmeli.

“BAŞBAKAN KÖŞK İÇİN BİR DÖNEM DAHA BEKLEMELİ”

Cumhurbaşkanlığı seçimini AK Parti’nin gösterdiği aday alacak. Yüzde 50 ile 58 arası oy alacak. Oyun üzerine oyun oynuyorlar. Ben Sayın Başbakanımızın bir dönem daha başbakanlık yapmasını arzu ediyorum. Cumhurbaşkanlığını isterse hakkıdır. Kimse de bir şey diyemez. Elimizden gelen her şeyi yapmak boynumuzun borcudur. Başbakanımız da yukarı çıkarsa Abdullah Gül bey ile bir araya gelip çözüm yolu bulup Abdullah Gül beyle de partide devam ederiz diye bizim gönlümüzden geçiyor.