BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,11
ALTIN 2.466,68
HABER /  GÜNCEL

Meksika'da uyuşturucu şebekelerine bir darbe daha

Meksika yetkilileri ülkenin en çok aranan uyuşturucu krallarından biri olarak nitelenen Jorge Eduardo Costilla'nın deniz piyadelerince ele geçirildiğini açıkladı.

Abone ol

Meksika yetkilileri ülkenin en çok aranan uyuşturucu krallarından biri olarak nitelenen Jorge Eduardo Costilla'nın deniz piyadelerince ele geçirildiğini açıkladı.

Meksika Körfezi'nde faaliyet gösteren uyuşturucu kartellerinden birinin lideri olduğu düşünülen Costilla, kuzeydeki Tamaulipas eyaletinde gözaltına alındı.

Geçen hafta da Körfez'deki rakip gruplardan birinin lideri olduğuna inanılan Mario Cardenas Guillen gözaltına alınmıştı.

Meksika Körfezi'ndeki uyuşturucu şebekesi, ABD'ye açılan kaçakçılık yolları yüzünden Zetas grubuyla kanlı bir rekabet içindeydi.

Meksika donanma güçlerince yapılan duyuruda, kendisini Jorge Costilla Sanchez diye tanıtan bir şahsın Çarşamba günü Tamaulipas'a bağlı Tampico'da gözaltına alındığı kaydedildi.

El Coss adıyla tanınan Costilla hem Meksika, hem de ABD yetkililerince aranıyordu.

Jorge Eduardo Costilla, Meksika hükümetince en çok aranan 37 uyuşturucu kralı arasında yer alıyordu. Costilla'nın yakalanması için bilgi verecek kişilere 2 milyon dolardan fazla ödül vaad edilmişti.

2009'un başlarında yayımlanan listede yer alan isimlerden 20'yi aşkın kişi, ya öldürüldü, ya da ele geçirildi.

Matamoros kentinde polis memuru olan Costilla, 1990'ların başlarında Körfez karteline katılmıştı.

1 Aralık'da ant içerek Cumhurbaşkanlığı görevine başlayacak olan Enrique Pena Nieto'nun karşısındaki en önemli sorun, ülkede uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı şiddet olayları olacak.