BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  EKONOMİ

Meksika 5 milyar dolar borç istedi

Küresel kriz nedeniyle zor durumdaki ülkeler, borç için istikrarlı bir büyüme trendi yakalayan Türkiye'nin kapısını çalıyor.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Milletvekilleriyle birlikte bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak için Şanlıurfa’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılış törenlerinin ardından AK Parti İl teşkilatında partililerle bir araya geldi.

Burada yaptığı açıklamada Türkiye’nin çok iyi bir duruma geldiğini söyleyen Bakan Eroğlu, “"Türkiye olarak çok iyi bir noktaya geldik. G20 Zirvesinde Meksika bizden 5 Milyar Dolar borç para istedi. Bizde Merkez bankasında bulunan 117 Milyar dolar’dan 5 Milyar dolarını Meksika’ya verme kararı aldık. " dedi.

ŞANLIURFA İÇİN KESENİN AĞZI AÇIK

Bakanlık olarak Şanlıurfa’ya en büyük yatırımları yaptıklarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’ya ayrı bir önem verdiğini belirten Bakan Eroğlu, “sözlerine şöyle devam etti: "Başbakanımız seçimlerden hemen sonra Şanlıurfa’ya daha büyük bir önem verilmesi gerektiğini söyledi. Ve her bakan Şanlıurfa’ya büyük önem versin diye hepimize talimat verdi. Bende buraya gelirken Başbakanımıza buraya büyük yatırım ve müjdelerle geldiğimi söyleyince çok duygulandı. Ve Şanlıurfa için kesenin ağzının açık olduğunu söyledi”."