BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Mekke’nin fethi coşkuyla kutlandı

Mekke’nin fethi bir çok ildeyılın son günü düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı. <br/>Mekke’nin Fethi her yıl 31 Aralık’ta olduğu gibi b...

Abone ol

Mekke’nin fethi bir çok ildeyılın son günü düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı.
Mekke’nin Fethi her yıl 31 Aralık’ta olduğu gibi bu yıl da Kur’an-ı Kerim ziyafetiyle kutlandı.
Mekke’nin Fethi sebebiyle Adnan Menderes Spor Salonu’nda Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” organizasyonuna yüzlerce vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Anadolu Gençlik Derneği Adana İl Başkanı Abdulaziz Kıranşal, “40 yıldır Hak’kın ve hakikatın mücadelesini veren teşkilat olarak evlerimizde oturup yılbaşını kutlayacak değildik” dedi. Hakkın hakim olması için çalıştıklarını ve hakkı üstün tuttuklarını belirten Kıranşal, zerre kadar hayrın ve zerre kadar şerrin yarın hesabını verebilecekleri bir güne inandıkları için bu salonları doldurduklarını söyledi. Kendisine yılbaşı kutlamaları yerine neden Mekke’nin fethinin kutlandığını gerek basın yoluyla gerek doğrudan soranlar olduğunu vurgulayan Kıranşal sözlerini şöyle sürdürdü: “Şöyle bir dünyamıza baktığımız zaman ırkçı emperyalizm ve siyonizm tarafından İslam dünyasının adeta bir kan gölüne çevrildiğini görüyoruz. Bizim bir davamız, mücadelemiz var. Hz. İbrahim’in Nemrut’la olan mücadelesi neyse, Hz. Musa’nın Firavunla olan mücadelesi neyse, Hz. Muhammed’in Ebu Cehillerle ve Ebu Leheblerle mücadelesi neyse Allahın izniyle mücadelemiz de odur.”
Mısırlı Dünya Kur’an okuma birincisi Memduh Cude Saad salondakilere eşsiz bir Kur’an ziyafeti yaşatırken Yusuf Can da ezgileriyle dinleyenleri mest etti.

FETİH COŞKUSU YAŞANDI
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi tarafından organize edilen programda Mekke’nin fethi, panel ve Kur’an ziyafeti ile kutlandı.
Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Avukat Akın Demir, AK Parti Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, kamu kurum müdürleri sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İstiklal Marşı ve Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, AGD’nin öteden beri bilgili, inançlı ve çalışan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olduğunu söyledi. Şenel, düzenledikleri programın batılılaşma sürecinin getirdiği değerlere ve yılbaşı eğlencesi adı altında yapılan tüm çirkinliklere bir cevap olduğunu da sözlerine ekledi.
Gümüşhane İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin seslendirdiği ilahilerin ardından Mekke’nin Fethi adlı sinevizyon gösterisinin katılımcılara izlettirildiği programda Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin ilahililerini seslendirmeleriyle birlikte panel kısmına geçildi.
Gümüşhane’nin eski vaizlerinden İlahiyatçı-Eğitimci Mustafa Irmaklı, Mekke, Mekke’nin Fethi ve fethin anlamları konusunda katılımcılara bilgi verdi. Fethin kelime anlamlarından birisinin “açmak” olduğunu ifade eden Irmaklı, “Fetih; izzetle, şerefle insanlığı tanıştırmanın mücadelesidir. Sadece Allah’a kul olma mücahedesinin adıdır. Fetih cihatsız olmaz. Kur’an 500’den fazla kez cihattan bahseder. Fetih işgal değildir. Müslümanların fetihleri o coğrafyaya sahip olma mücadelesi değildir. Müslümanların ki fetih, diğerleri işgaldir. Fetihle işgal arasındaki fark ta haramla helal arasındaki fark gibidir. Biz fetih anlayışına muhtacız. Bugün gönüller isyan altındadır. Müslümanların yeniden büyük bir fethine tüm dünyanın ihtiyacı var ve bu mümkündür.” dedi.
Program AGD Şube Başkanı Şenel’in panelist Irmaklı’ya plaket vermesi ve ilahi dinletisi ile son buldu.

GECEDE TEKVANDO GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ
Şanlıurfa’da Mekke’nin Fethi Gecesi düzenlendi. Gecede tekvando gösterileri ilgi görürken, salondaki yüzlerce kişi sık sık tekbir getirdi.
Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi tarafından bir alışveriş merkezinin toplantı salonunda Mekke’nin Fethi Gecesi düzenlendi. Programa, Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Fevzi Çelik’in yanı sıra Saadet Partisi İl Başkanı Halil Yiğit, Şanlıurfa eski Valisi ve AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlahilerle başlayan programda Mekke’nin Fethi şiiri eşliğinde sinevizyon gösterisi yapıldı. Salonda bulunan yüzlerce kişinin hep bir ağızdan sık sık tekbir getirdiği programda konuşan Doç. Dr. Mehmet Akbaş Rabiatül Adviyye meydanında şehit edilen Esma’nın anısına tüm annelerin kız çocuklarına Esma, İsrail askerlerinin Mavi Marmara baskınında şehit edilen Ali Haydar isminin erkek çocuklarına verilmesini istedi.
Konuşmanın ardından ise tekvando gösterisi yapıldı. Küçük orta ve yetişkin, tekvandocuların yaptığı gösteri salondakilerin alkışını aldı.
Programa katılanlar arasında çekiliş yapıldı. Çekilişte 8 kişi, ücretsiz umreye gitme hakkı kazandı. Gecede, salondaki yüzlerce kişi AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’e büyük ilgi gösterdi.
(İHA)