BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,55
HABER /  GÜNCEL

Ardıç, operasyon için çakallık dedi

Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç, Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu iddiaları için 'çakallık' benzetmesi yaptı, "Geçmiş temiz mi ki" diye sordu?

Abone ol

İNTERNET HABER - Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç, iş adamı, bürokrat, bakan çocukları ve emniyet müdürlerine yönelik yolsuzluk ve rüşvet iddialarını yorumladı. Ardıç, "Yemezler" başlığı altında, operasyon ve iddialar sonrası ana muhalefet partisinin tavrı için 'çakallık' benzetmesi kullandı.

Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç, 17 Aralık Operasyonu'nu çakallık olarak değerlendirdi. Ardıç, ana muhalefet partisinin, Seçim Soruşturması'na yönelik siyasetini 'çakallık' olarak yorumlarken; müstehzi ifadeler kullandı. Muhalefetin sisli havaları sevdiğini anlatan Ardıç, geçmişte de aynı iddiaların keyifle karşılandığını dile getirdi.

ARDIÇ'TAN "ALIK" TASVİRİ
Ardıç, geçmişten bahsetmenin gençlere 'masal gibi' geldiğine vurgu yaparak, "Fark görmüyorlar, hepsi tarih... Oysa bizim dün gibi hatırımızda: Ecevit'in gözyaşları, hafif hafif atan kar, Ankara'da 'katafalkın' önünde uzayıp giden memur kuyrukları... Birkaç gün önce 'öldü' demişlerdi de Ecevit erken ağlamıştı hani, sonra paşa gerçekten ölünce bir kere daha ağladı. Anıtkabir'e, Atatürk'ün 'karşısına' defnettiler, halk arasında gırgır kaynağı oldu: Atatürk'e yönelmek isteyen İnönü'ye, İnönü'ye yönelmek isteyen de Atatürk'e arkasını dönmek zorundaydı" diye yazdı.

"CEMAL GÜRSEL'E BİLE DEVRİM ŞEHİTİ DEDİLER"
CHP ve muhalefet partilerinin, Yerel Seçim propagandası olarak 17 Aralık Operasyonu'nu saptırdığını savunan Ardıç, 'Mustafa Sarıgül, Ayşe Teyze'den başka oy alamaz' diyerek; yaşanmış örnekleri sıraladı: "
Anıtkabir'in asıl anlamından saptırılıp ucuzlatılmak, Washington'daki Arlington benzeri bir 'devlet büyükleri mezarlığına' dönüştürülmek istenmesinin örneğidir. Utanmasalar Kenan Evren'in yerini de oraya hazırlarlar! Utanmadan Cemal Gürsel'i de oraya, 'devrim şehitleri bölümüne' gömmemişler miydi? Beyin kanaması geçirip aylarca komada yatan rahmetli, devrim şehidi sayılıyordu!..."

...