BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Mehmetçik Cudiye çıkıyor

Şırnak'ta operasyonlar hız kazanırken, Mehmetçik 40 kilometrelik alanı abluka altına aldı.

Abone ol

Şırnak'ta operasyonlar hız kazanırken, Mehmetçik 40 kilometrelik alanı abluka altına aldı.

Irak sınırının sıfır noktasında yer alan askeri birliklerden Cudi Dağı ve Bestler Dereler bölgesine Skorsky tipi helikopterler ile aralıksız olarak asker taşındığı gözlenirken, sabah saatlerinde ise Hınıs bölgesinde yoğun helikopter trafiği yaşandı.

3 gün önce Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde 3 askerin şehit edilmesinin ardından terör örgütüne karşı bölgede sürdürülen operasyonlar hız kazandı. Helikopterler gün boyunca Cudi Dağı ve Bestler Dereler bölgesine asker sevkıyatı gerçekleştirirken, Silopi 23. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'ndan çıkan 45'e yakın komando Cudi Dağı'na doğru yaya olarak hareket etti.

40 kilometrelik yol üzerinde mayın taraması yapan ve aynı zamanda alanı abluka altına alan komando birlikleri, terör örgütü PKK mensuplarının kaçış noktaları olan güzergahları adeta çember içine aldı. Hınıs bölgesinde ise gün boyu helikopterler keşif uçuşu yaptı.

Öte yandan Silopi Tank Taburu'ndan hareket eden 18 askeri araç Siyah Kaya, Şehit Mesut ve Komando Sınır Tabur'una mühimmat taşıdı.