BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

AB kararına bir tepki daha

Zeki Sezer, bu kararın kabul edilecek gibi olmadığını belirtti ve "Bu yanlıştan hemen dönülmelidir" dedi.

Abone ol

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Avrupa Adalet Divanı'nın, terör örgütü PKK'nın AB terör örgütleri listesine alınmasına ilişkin AB Konseyi kararını iptal etmesiyle ilgili kararın kabul edilecek gibi olmadığını belirterek, ''Terör, tüm dünyanın ortak sorunu olarak varlığını sürdürmektedir. Dileğimiz, bu yanlış karardan dönülmesidir'' dedi.

Zeki Sezer, kimi ziyaretler için bulunduğu Antakya'da, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Avrupa Adalet Divanı'nın, AB Bakanlar Konseyi'nin 2002 yılında terör örgütü PKK hakkında aldığı ''terör örgütleri listesine dahil etme'' kararını iptal etmesini eleştirdi.

''Adalet Divanı'nın aldığı karar hepimizi derinden üzmüştür'' diyen Sezer, şöyle konuştu:

''Karar, AB ile AK Parti hükümetinin tutarsız ve yetersiz dış politikasının ürünüdür. NATO, Bükreş zirvesinde teröre önlem almak için sürekli toplantılar yaparken, böyle bir kararın çıkmasını üzüntü verici ve önyargılı bir davranış olarak görüyoruz. Ama bunu AB konusunda sürekli olumlu adımlar attıklarını söyleyen, ancak hiçbir adım atmayan hükümetin eksikliği olarak görmek gerekir. Ülkemiz bunu asla haketmiyor. Bu karar asla kabul edilecek gibi değildir. Terör, tüm dünyanın ortak sorunu olarak varlığını sürdürmektedir. Dileğimiz, bu yanlış karardan dönülmesidir.''

Sezer, bir başka soru üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın tehdit ve baskı altında olduğunu öne sürdü.

Yüzde 47 oy alan hükümetin ''suç işleme özgürlüğüne sahip olduğu'' düşüncesinde davrandığını savunan Sezer, ''Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, en doğal hakkını kullanmış ve görevini yapmıştır. Ancak ekonomide, dış politikada herşeyi ellerine yüzlerine bulaştıran hükümet yetkilileri, başsavcıyı açık açık tehdit etmektedirler. Yasalar karşısında kimsenin bir ayrılacağı yoktur. Bu davranışlar demokrasiyi yaralıyor ve tahrip ediyor. Başsavcıya yapılan haksızlığı yadırgıyoruz'' diye konuştu.