BIST 9.886
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.449,23
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Metiner 'bilmeyenler bilsin' deyip Salih Müslim olayını açıkladı

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, CHP'nin kırmızı halı ile karşılandığını iddia ettiği PYD lideri Salih Müslim olayının aslını köşesinde yazdı.

Abone ol

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, 2014 yılında Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) eski eş başkanı Salih Müslim’i Ankara’da kabul ettiği iddiasıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ve dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu da yargının PYD'yi terör örgütü olarak kabul ettiğini söyleyip hükümeti Müslim ile Türkiye'de görüşmekle suçluyor.

Tartışmalara katılan Mehmet Metiner, AK Parti İstanbul Milletvekili Star gazetesindeki köşesinde Türkiye'ye çağrılan PYD lideri Salih Müslim'in MİT yetkilileri ile görüştüğünü ne cumhurbaşkanı Erdoğan ne de Davutoğlu tarafından kabul edilmediğini yazdı. İşte o yazının ilgili bölümü:

ALGI OPERASYONU: "CHP duru suyu bulandıracak iddialarda bulunmaya devam ediyor.  PYD’nin eski başkanı Salih Müslim’in Türkiye’de “kırmızı halı” ile karşılandığı iddiası gibi. Bilmeyenler bilsin. 

MÜSLİM'İN ZİYARETİNİN HABERİ ABD MENŞEİLİDİR: Müslim’in ilk Türkiye ziyaretinin haberi bizzat ABD menşelidir.  Devletin istihbarat örgütü tarafından İstanbul’da görüşmeye çağrılan Müslim’in gazeteciler tarafından bir tek karelik fotoğrafının alınmamış olmasını haberleştiren malum ABD medyasının rahatsızlığı aşikârdır. 

2014 yılında Ankara’da yeniden devletin ilgili istihbarat birimleri ve yetkililerince görüşmeye çağrılan Müslim’in “kırmızı halı” ile karşılandığı iddiası bir algı operasyonundan ibarettir. 

Türkiye’nin kendi bölgesinde oyun kurucu bir aktör olarak Müslim gibilerle istihbarat örgütü marifetiyle görüşmesinden daha doğal bir şey olamaz.  Müslim’in ABD ile geliştirdiği ilişkilerin boyutu ve Suriye’de nasıl bir taşeron misyon üstlendiğinin anlaşılması üzerine gereken tavır ortaya konulmuştur. 

İSTİHBARAT YETKİLİLERİ GÖRÜŞTÜ: Bu arada önemle belirtmek isterim ki Müslim ile ne devleti temsil makamındaki Cumhurbaşkanı’mız ne de Hükümeti temsil makamındaki Başbakan’ımız görüşmüş değildir. 

Devlet/Hükümet kararıyla yukarıda izah ettiğim çerçevede görülen lüzum üzerine devletimizin görevli memurları görüşmüştür. Bu konunun bugünlerde CHP tarafından AK Parti’ye yönelik bir suçlama sadedinde çarpıtılarak gündeme taşınması kesinlikle ülke yararına değildir. "

Mehmet Metiner'in yazısının tamamı

Salih Müslim ABD'ye ağladı! Bizi kurtarın

Mahir Ünal'dan CHP'ye: Kılıçdaroğlu'nun CHP'si bir operasyon aparatıdır