BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  MEDYA

Mehmet Barlas'tan Gülen Cemaati için zor soru!

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, "Cemaat'in bankası olur mu?" diye sorduğu bugünkü yazısında Gülen Cemaati'ne de yeni bir isim önerdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Bank Asya'nın "Gülen Örgütü"nün finansal ayağı olduğu kabullenildiğinde cevaplanması zor pek çok soru belireceğine işaret ederek, "Kendisini hayır işlerine vakfettiğini iddia eden dini bir cemaatin bankası olur mu?" diye sordu.

Mehmet Barlas, kendisine Hizmet Hareketi diyen Cemaat'a yeni bir isim önerisinde de bulundu: "Bu arada artık 'Hizmet' kavramı yerine 'Service'in ikame edilmesi de, güncel gerçeklere daha uyarlı olmaz mıydı?"

Mehmet Barlas'ın "Bank Asya' yerine 'Bank America' olması gerekmez mi?" başlıklı bugünkü yazısı şöyle:

AK PARTİ'DEN İSTİFA EDENLER 1 LİRA İSTEDİ

(...) Ancak olayın "Pensilvanya Örgütü"ne ilişkin yanının bulunduğunu görmezden gelmek, bir çeşit siyasi körlük anlamına da gelir... "Örgüt"e ya da "Cemaat"e yakınlığı ile bilinen ve "Dershaneler" olayından sonra AK Parti'den istifa edenlerin dün sosyal medyada dolaşan ve herkesi 1 TL de olsa Bank Asya'ya para yatırmaya çağıran mesajları bile, işin bu yanını vurgulamıyor mu?

CEMAAT'İN BANKASI OLUR MU?

Bank Asya'nın "Gülen Örgütü"nün finansal ayağı olduğunu kabullendiğinizde ise, cevaplanması zor pek çok soru belirir zihninizde... Kendisini hayır işlerine vakfettiğini iddia eden dini bir cemaatin bankası olur mu? Gerçi, Türkiye'de siyasi partilerin de bankalarda pay sahibi olmaları doğal karşılandığı için, "Cemaat Bankası" kavramı da belki kabul edilebilir...

NEDEN BANK AMERİCA DEĞİL?

Burada anlaşılması zor olan durum ise şu olabilir... Örgüt ya da cemaat Amerika'da üslendiğine göre ve tüm konulara ilişkin tutumlarında ABD'nin çizgisinden çıkmadığına göre, bu banka neden "Bank America" olarak değil de "Bank Asya" olarak isimlendirilmiştir?

Bu arada artık "Hizmet" kavramı yerine "Service"in ikame edilmesi de, güncel gerçeklere daha uyarlı olmaz mıydı?