BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Ali Birand'ı kim ezdi?

Kırca-Birand rekabetinden söz etti herkes. Akşam saat 19.00'da Birand ve Kırca aynı anda ekrandaydı. Ama Birand'ın hiç hesaba katmadığı bir kanal daha vardı.

Abone ol

Yeni Yayın döneminde herkes hummalı bir hazırlık içindeydi. TV'lerde tüm hazırlıklar tamamlanmış, ünlü isimler evimize konuk olmak için son hazırlıklarını yapıyorlardı.

Hiç kuşku yok ki Kanal D ekranına haber sunmayı kabul eden Mehmet Ali Birand en çok merak edilen isimdi. Hatta medyada Ali Kırca-Mehmet Ali Birand rekabetinden söz eden bile oldu.

Saatler 19'u gösterdiğinde, Kırca ve Birand ekrana çıktı. Seyirci notunu verdi ama, bu işin bir de ratingi vardı. Ertesi gün gelecek rakamlar, kimin daha çok izleneceğini ortaya koyacaktı.

Ve bugün...

Rating rakamları, Kırca'yı biraz olsun rahatlattı. Ama Birand tam bir şok yaşadı. Çünkü Birand'ın sunduğu Kanal D haber totalde 28. sırada ancak yeraalabilmişti. Ali Kırca'nın sunduğu atv haber ise totalde 6. sırada yer alıyordu.

Hayır Kırca değildi Birand'ı ezen! atv haberin hemen altında yeralan bir başka kanaldı, trilyonlarca liralık masrafa rağmen Kanal D'yi yerle bir eden.

Erdoğan Aktaş yönetimindeki Star Haber, atv'nin hemen ardından 7. olmuştu. Hem de çok küçük bir farkla. Üstelik tüm imkansızlıklara rağmen.

Evet bir tarafta Ali Kırca, diğer tarafta Mehmet Ali Birand.  Ve onların karşısında genç bir ekipten oluşan Star Haber...